Een voorbereid Tiny is er 2 waard

Ok, de beslissing werd genomen. We zouden er voor gaan. Maar hoe begin je hier nu heel concreet aan? Ik moest mijn werk inlichten, we moesten/mochten een pre-trip plannen, contact opnemen met het relocation bureau, huizen selecteren die we tijdens de pre-trip wilden bezoeken, school verwittigen, allerlei papieren in orde brengen,… Al moet ik eerlijk toegeven dat Pieter hier het grootste (lees bijna alles) voor zijn rekening nam. Ik zag toen nog even alleen maar chaos. https://www.comparis.ch/ en https://www.homegate.ch/de

In de herfstvakantie 2019 zouden we 4 dagen en 3 nachten naar Zürich gaan. We zouden de zaterdag vertrekken en de dinsdag terugkeren. Hier keek ik heel erg naar uit in de hoop om onze plannen iets concreter te zien worden, de stad te ontdekken, de kinderen te tonen waar we naartoe zouden verhuizen en natuurlijk de huizenzoektocht.

Op vrijdagavond kregen we om 17.30 uur bericht dat onze vlucht van de zaterdagvoormiddag geannuleerd werd. Paniek!!! Pieter belde gelukkig meteen naar de vliegtuigmaatschappij waar ze ons vriendelijk en beleefd wisten de vertellen dat de vroegste vlucht op zaterdag in de late namiddag kon vertrekken. Daar ging onze planning die we zorgvuldig hadden voorbereid. Even polste Pieter nog of er de vrijdagavond nog vluchten waren en eureka…we konden om 20 uur nog opstijgen.

De valiesjes die reeds klaarlagen dichtgedaan, knuffels er nog snel ingegooid, toilettas mee en hup in de auto richting luchthaven. Even bedacht ik nog dat we voor elk gezinslid 1 paar kousen en ondergoed tekort zouden komen aangezien we nu onverwacht 1 dag vroeger zouden vertrekken. Dus, uit de wasmand in de garage (met verse was uiteraard) nog snel 4 paar kousen en 4 propere onderbroeken gegrist en in mijn handtas gestoken (en het paar propere sokken kwam nog goed van pas toen Julia op zaterdag in Zürich, tijdens het poseren voor een foto, van een rots viel en met haar voet in het water belandde).

De trip was dubbel. Op zaterdag en zondag hadden we stralend nazomerweer. Slenteren en kuieren in Zürich en langs de Zürcihsee, een toeristentrap-maar-toch-gezellig-fonduetje meepikken https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g188113-d799636-r458283436-Restaurant_Swiss_Chuchi-Zurich.html , genieten van het zonnetje op ons snoetje, even in de Zara checken of de prijzen van de kinderkleren zoals voorspeld zoveel duurder zijn (dit viel gelukkig vrij goed mee)…

De maandag hadden we 7 huisbezoeken op de planning staan. Gust had het na huis 2 al gezien en vond het welletjes. Julia inspecteerde elke keuken waar ze haarzelf al samen met haar allerliefste papatje zag staan koken. Ook voor de poesjes (had ik jullie al verteld over de 15 jarige kattin Bubbles en de 2 jarige kater Geronimo?) werd een ideale woonplek uitgezocht. Die dag regende het en zag alles grijs. Misschien nog best, slechter dan dit kon het leven in Zürich niet worden, toch?

Die avond waren we echt uitgeput. Nooit gedacht dat huizen bezoeken zoooo vermoeiend kon zijn (misschien doen de meeste gezinnen dit ook niet met 2 kinderen, hmmm). Al snel kwam er bij iedereen een top 3 naar boven. En als je dan denkt dat je gewoon maar even een gezinsoverlegmoment moet houden en gewoon moet kiezen, ben je helemaal verkeerd. In Zwitserland moet je dan ‘solliciteren’ voor een huis. Je moet je gezin, hun hobby’s, huisdieren, gewoontes,…voorstellen om te mogen meedingen naar de huur van een woning.

Enkele dagen na onze thuiskomst kregen we via onze relocation agente (ons Angelika) te horen dat we het topfavoriet huis konden huren (en laat dat nu net het duurste huis uit het rijtje zijn zeker). De plannen werden hierdoor opnieuw concreter en het inrichten in mijn hoofd kon beginnen. Voila, op deze stap had ik gewacht. Dit kastje hier, deze tafel daar, de bedden zo,…helemaal mijn ding vanaf nu. Deze stap heeft mij ook echt wel opener en positiever naar het vertrek doen kijken.

Ook al heb ik schrik voor de eenzaamheid, het ietwat verloren gevoel als manlief gaat werken en de kinderen naar school zijn…toch zie ik me daar ’s morgens na de ochtendrush nippen van een heerlijk bakje troost, kijkend naar de Zürichsee en genieten van de rust.

De laatste dag van onze trip hadden we de kindjes beloofd naar het zwembad met de meeste glijbanen (lees 12) van Zwitserland te gaan. Buiten de builen, schaafwonden en bijna-hersenpudding…beleefden we een topdag en zal dit uitje zeker nog eens herhaald worden eens we daar wonen. Al kies ik dan wellicht uitsluitend voor het 16+ warmwaterbad 😉 https://www.alpamare.ch/

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

2 gedachten over “Een voorbereid Tiny is er 2 waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s