Tine meets Tina

What’s love got to do with it, We don’t need another hero, River deep, mountain high, Private dancer, Proud Mary, The Best,…

Bovenstaande titels doen jullie zeker aan een hele grote madam uit de muziekwereld denken…inderdaad…Tina Turner.

Toen wij plannen maakten om naar Zürich te verhuizen, vernamen we dat Tina haar ‘oude’ dagen doorbrengt in een kasteel aan Lake Zürich in de gemeente Küsnacht.

https://www.ad.nl/show/verscholen-in-een-kasteel-met-227-miljoen-op-de-bank-zo-spendeert-tina-turner-79-haar-pensioen~a5856def/?referrer=https://www.google.com/

Gisteren spendeerden we onze zondag met een familietripje op de boot. In Thalwil, waar wij wonen, namen we de boot richting Zürich Burkliplatz. Van daaruit flaneerden we langs het water van de Zürichsee. Zalig met het zonnetje op onze snoet.

Na enkele kilometers stappen, besloten we de boot terug te nemen vanuit Zürichhorn richting Thalwil. Onderweg kwamen we met de boot in Küsnacht. Even op Google spotten waar Tina nu precies ergens zou wonen en dan kwamen we tot een geweldige vaststelling.

Mevrouw T. Turner woont recht tegenover ons. We zijn enkel van elkaar gescheiden door het meer. Ik denk zelfs dat ik ’s avonds met een zaklamp kan seinen naar haar (deuh, alsof ze zou terugseinen). Zou ik haar eens op de koffie vragen?

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

3 gedachten over “Tine meets Tina

 1. Hoi, ik heb zelf 4 jaar in Zürich gewoond en ik lees je blog uit heimwee eigenlijk 🤷‍♀️
  Ik zie dat jullie graag wandelen, maar mochten jullie toch eens een dagje aan het meer willen doorbrengen, ga naar Kusnacht. Echt super gezellig daar en niet teveel volk. En een kleine speeltuin voor de kids.
  Veel succes daar nog. Het is niet altijd makkelijk om in het buitenland te wonen, en de zwitsers zijn ook niet meteen heel open, maar geniet ervan. Iemand zij me ooit vóór we ernaartoe gingen dat we er nooit meer weg zouden willen… Hij had gelijk!

  Like

  1. Hallo, bedankt voor de tip. We wonen langs het meer in Thalwil dus daar bracht ik zeker ook al talloze namiddagen door met de kinderen. We gaan meestal naar Badi Ludretikon omdat de kinderen daar klasgenoten kunnen treffen wat dan weer goed is voor hun integratie. Bedankt voor de tip!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s