FC Humbeek vs. FC Thalwil

In mijn vorige post konden jullie al lezen dat we in blijde verwachting waren van ons eerste bezoek. Bob en Lowie, 2 vriendjes van Gust, zouden samen met hun mama’s, Kaat en Elke, komen logeren.

Donderdagnamiddag, rond een uur of 2, was het eindelijk zover. Julia (die op donderdagnamiddag geen les heeft) en ik stonden al een hele tijd aan het keukenraampje alle aankomende auto’s te inspecteren: ‘Zouden ze er zijn? Rijdt die auto nu niet trager? Dat lijkt wel hun auto!’

Na een heel fijn weerzien met knuffels en kussen (sorry Coronavirus) maakten we een rondleiding in onze woning, werden bedden en kamers verdeeld en werd het eerste verwelkomende kopje koffie gepresenteerd. Heerlijk gevoel!

Al hadden we niet zo veel tijd om te nippen van de koffie want we zouden Gust verrassen op school. De kuitjes werden ingewreven en we startten de klim richting school (de ene al wat meer berggeitskills dan de andere 😉 )

Het terugzien was geweldig. De vriendjes hadden zich verstopt voor Gust. Hartverwarmend dat weerzien.

Veel tijd te verliezen hadden de boys echter niet en al snel werden de ‘nieuwe’ vrienden van Gust voorgesteld aan de ‘oude’ vrienden en kwam de eerste voetbalmatch tot stand.

FC Humbeek vs. FC Thalwil. Geen taal of woorden nodig om er meteen een geweldige tijd van te maken. Ik krijg nog steeds een krop in mijn keel als ik denk aan dat moment. En onze zalige vriend Bob riep bij het afscheid nemen: ‘See you tomorrow Valton!’ GEWELDIG!

We maakten er echt een prachtig weekend van. Donderdagavond smulden we van de heerlijke kaasfondue, vrijdag nam ik de vriendjes + mama’s mee met de boot naar Zürich, we wandelden langs het meer en bezochten de oude en nieuwe binnenstad, zaterdag reden we richting Luzern en zondag sloten we af met een bezoek aan het Sihlwald. Pure qualitytime voor jong en oud. Er werd gepraat, gelachen, gezongen,…a volonté!

En om af te sluiten konden we zondagmiddag voor de allereerste keer buiten eten op het terras. Dit weekend zal voor mij persoonlijk nog even blijven hangen. Ik ga er de komende dagen ook energie uit putten, dat weet ik nu al zeker.

Ook Gust heeft genoten, dat hebben we duidelijk kunnen zien. Ergens kreeg hij, onuitgesproken, de goedkeuring van de Belgische vrienden dat de nieuwe Zwitserse vrienden ‘totally fine’ zijn. De woorden van Bob blijven hangen: ‘Gust, Valton is echt nen toffen!’ Smelt x

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

2 gedachten over “FC Humbeek vs. FC Thalwil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s