Tips and tricks 1: Zugerberg

Ik schrijf deze blog om familie en vrienden een beetje op de hoogte te houden over het reilen en zeilen van ons avontuur. Maar ik merk dat het internet misschien wel vol staat met handige tips voor een vakantie of uitstap naar Zwitserland maar dat je vaak door de vele informatie de weg kwijtraakt.

Ik zou met dit blogje graag mensen willen helpen die op zoek zijn naar mooie plaatsjes en de daarbij horende handige weetjes zoals: ‘Waar parkeer ik het best, kan ik iets kopen om te eten of te drinken, wat mag ik zeker niet overslaan,…’

Tijdens de Corona periode bezochten we enkele prachtige plaatsjes. Uiteraard is mijn info nu niet helemaal up-to-date qua eetadresjes of gezellige dorpjes met mooie winkeltjes. Maar mochten we hier ooit teruggaan dan zal ik zeker verder aanvullen.

Zugerberg: De Zugerberg is een bergrug in het kanton Zug en behoort tot de stad Zug. Het hoogste punt heet Hünggigütsch op een hoogte van 1.039 meter. Vanwege de goede bereikbaarheid is het een van de meest geliefde plekken voor daguitjes. De Zugerberg leent zich in de zomer voor wandelen op de 80 kilometer aan wegbewijzerde wandelroutes. Zoals veelal in Zwitserland kan men er op veel plaatsen barbecueën. Tevens is er een speeltuin genaamd Schattwäldli.

Hier zijn we al 2x geweest sinds onze verhuis naar Zwitserland. 1x begin maart toen we net nog mochten genieten van de laatste winterpracht daar. De tweede maal, slechts 14 dagen later, was de omgeving veranderd in een ontluikend lentetafereeltje. Je rijdt via Zug naar boven op de Zugerberg (in Zug centrum staan wegwijzers) en parkeert op de bergflank op de daarvoor voorziene parkeerplaatsen. Bij de parkeerplaatsen staan bewegwijzerde routes. Andere optie is beneden in Zug centrum de kabelbaan naar boven nemen waar je ook vrijwel meteen aan de wandelingen kan starten. Wij deden eenmaal de Zugiblubbi Erlebnisweg (4,5 km) die ideaal is voor (jongere) kinderen. Onderweg kan je verschillende activiteiten ondernemen en als topper eindig je de wandeling bij een hele leuke speeltuin.

Er zijn 3 leuke en doenbare wandelingen voor gezinnen. De haasjes-, vosjes- of hertenwandeling. De haasjeswandeling komt voor een groot stuk overeen met de Zuggiblubbi erlebnisweg en de vosjeswandeling (6,5 km) is hier een uitbreiding van. Onderweg geniet je van het prachtige zicht op de bergen Rigi en Pilatus.

Net voor het bereiken van de mooie speeltuin, kan je iets eten of drinken in restaurant Hintergeissboden. Een eerder typisch Zwitsers plekje met niet al te vriendelijke uitbaters (echte Zwitsers wellicht) maar waar je na een stevige wandeling toch wel heerlijk kan vertoeven. Wij aten er Rösti met witte pens. Het smaakte alvast heerlijk. https://www.hintergeissboden.ch/

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s