Tips and tricks 5: Obersee

Obersee is een meer op Oberseealp in het kanton Glarus, Zwitserland.

Nadat we enkele weken geleden behoorlijk overweldigd waren door de mooi plaatsjes tijdens onze roadtrip langs Zwitserse meren, werd ik hier voor het eerst omver geblazen van de prachtige natuur, uitzichten, rust,…

De weg naar de Obersee is er eentje voor durvers. Een smal, grillig pad met een breedte voor 1 auto leidt je naar boven. Daar kan je parkeren bij berghotel Obersee. De Zwitsers weten wel een vrij plaatsje te vinden (ook wanneer jij denkt dat de parking reeds vol staat). Meteen van op de parking zie je de schoonheid van dit meer. In het klare water weerspiegelen de omliggende bergen.

Wij maakten een ‘middelzware’ wandeling die we vonden via Komoot (Aussicht über den Obersee 7,41 km). Het eerste stuk van de wandeling gaat vlak langs de Obersee zelf. Langs de bergflank liggen nog pakken sneeuw waarop de kinderen helemaal los konden gaan. Gek om te zien: in short in de sneeuw spelen.

Je kan gewoon verder blijven wandelen langs het meer en dan ben je in een klein uurtje helemaal rond. Ideaal voor mensen die slechter te been zijn of hele kleine kinderen (buggy’s).

Maar wij voelden ons helemaal klaar voor een iets groter avontuur. Zoals je kan zien op het plannetje hierboven gingen wij aan de overkant van het meer de hoogte en de natuur in. Echt wel verwonderd over de adembenemende ver- en berggezichten.

We hebben wel even gezweet en gepuft maar tijdens deze wandeling zie je zoveel verschillende mooie aspecten van Zwitserland: een prachtig blauw meer, sneeuw, steile bergen, dennenbomen, weides waarin je je Heidi in de bergen waant, boerderijen en op het einde van de wandeling kom je precies in een betoverd sprookjesbos terecht.

Even doorzetten maar vooral 100% genieten!

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s