Komoot

Naast al de emo-talk van de laatste tijd rond heel het Corona gebeuren is er eindelijk nog eens tijd voor ‘the real stuff’. Ik startte deze blog om enerzijds onze ervaringen te delen met familie, vrienden en kennissen maar anderzijds ook om mensen die een verhuis naar Zwitserland overwegen te kunnen helpen. Uiteraard mag en kan er ook plaats zijn voor de emotionele kant van het verhaal want dat hoort er nu eenmaal bij. Maar vandaag dus wat ‘reisperikelen’.

Ik leerde vorige week een nieuwe app kennen. Een app waar je zelf kan aangeven of je wil wandelen, fietsen of mountainbiken. Je kan kiezen hoever van je thuislocatie je wil gaan. Je kiest hoelang je wandeling minimaal of maximaal mag zijn en je kiest ook de moeilijkheidsgraad (makkelijk, gemiddeld, zwaar). De naam van deze app is Komoot. Je kan hem eigenlijk gratis gebruiken maar voor €20 per jaar kan je de mogelijkheden een beetje upgraden. Zo kan je dan bv. je gemaakte tochten opslaan en evalueren en de navigatie functie iets optimaler gebruiken. https://www.komoot.nl/

Omdat ze tijdens het voorbije weekend opnieuw prachtig weer voorspelden, had ik enkele tochten geselecteerd. Sommige dichtbij en beperkt in afstand of moeilijkheidsgraad anderen dan weer iets verder af maar uiteraard de moeite waard.

Zaterdagochtend vulden we de rugzak met onze picknick en vertrokken we richting Obersee: Obersee is een meer op Oberseealp in het kanton Glarus, Zwitserland. De oppervlakte bedraagt ​​24 ha.

De tocht richting Obersee ging vooral over snelwegen en brede autowegen maar het laatste stuk, de klim, was niet voor doetjes. Een smalle bergpas met vaak maar plaats voor 1 wagen bracht ons met knikkende knieën naar het startpunt van de wandeling. Er was een kleine parking waar we de voorlaatste plaats voor ons namen. Van geluk gesproken. Al zagen we bij onze terugkomst dat de Zwitsers er niet verlegen om waren om ook niet voorziene parkeerplaatsen te gebruiken. Brave Belgjes toch…

Meteen bij aankomst werden we overweldigd door de schoonheid van dit plaatsje. We zagen een meer, hoge bergen, sneeuw, groene velden,… Hier word ik toch nog altijd een beetje stil van.

We vertrokken met de aanwijzingen van de app aan onze tocht. Het eerste stuk was easy want we wandelden gewoon rond het meer. Geen hoogtes of rotswegen. Maar daarna begonnen we aan de klim omhoog. Ik kan je verzekeren dat niet alleen de warme temperaturen er voor zorgden dat we na een tijdje alle 4 met onze tong uit de mond naar boven ‘kropen’. Het was doorzetten en de kindjes oppeppen met momenten maar eens boven begrepen we alle 4 waarom even afzien soms zo de moeite waard is.

Het uitzicht was prachtig, de vrijheid ongelooflijk, de rust uitzonderlijk… We liepen door sneeuw, in een betoverd bos, langs bergwegen en ook door de Zwitserse velden. We voelden ons zelfs even Heidi in de bergen.

Mocht je dus ooit overwegen om een trip naar Zwitserland te maken dan kan ik deze uitstap zeker en vast aanraden. Smeer de kuiten vooraf even in maar bovenal geniet van deze prachtige natuur en omgeving.

Op zondag en maandag besloten we onze nieuwe app opnieuw te gebruiken maar deze keer voor een tochtje dichter bij huis en met level ‘makkelijk’ 🙂

Zo gingen we op zondag naar een stiltegebied in Uttenbüel. Geen spectaculaire wandeling maar wel een mooie tocht langs velden in een mooi natuurgebied.

En maandag reden we hier zo’n 10 km vandaan naar de Türlersee en maakten we een wandeling rond het meer. Opnieuw niet zo’n verwondering zoals de zaterdag maar heel fijn om zo’n mooie plaatsjes dicht bij huis te ontdekken.

Ik kijk er al naar uit om onze volgende trip met Komoot te plannen. Ik heb al een oplijsting van mogelijke wandelingen gemaakt in mijn lijstje ‘gepland’. We kunnen momenteel al 28 keer op stap. Zeg nu nog eens dat ik niet gemotiveerd ben 🙂

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

4 gedachten over “Komoot

 1. Wauw, we volgen de verhalen en prachtige foto’s via fb en ook onze dagelijkse gesprekken met messenger.
  Wat een prachtige landschappen, leuk dat jullie veel opzoeken en ervan genieten. Dus……. nog veel tripjes in het vooruitzicht. Geniet van al dat mooie met jullie gezinnetje. Hopelijk, misschien kunnen we daar straks eens mee van genieten als we naar Zurich komen. Enjoy!😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Tine,
  Hoe mooi allemaal!
  We zijn superblij dat alles goed gaat met jullie. Met veel plezier zien we je berichtjes tegemoet en kijken telkens weer uit naar jullie avonturen en foto’s. Wat een schrijf-talent! 👍
  Geniet ervan!
  Groetjes,
  Nancy Anthony Mathis

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Nancy, Anthony en Mathis

   Zo blij te horen dat jullie ons mee volgen. Hopelijk alles goed met jullie in deze rare tijden?

   Heel veel liefs van ons 4

   Tiny in de bergen en co 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s