Tips and tricks 7: Küssnacht am Rigi + wandeling Seebodenalp

Een stukje Belgische geschiedenis gecombineerd met een prachtige wandeling aan de voet van de Rigi berg.

Küssnacht am Rigi (niet te verwarren met Küsnacht aan het Zürichmeer waar Tina Turner woont) is de plaats waar koningin Astrid (moeder van Albert II en grootmoeder van onze huidige koning Filip) in 1935 overleed tijdens een auto-ongeval. De Astridkapel werd er opgericht als aandenken aan het dodelijke ongeval.

Als Belg kan en mag je dit stukje geschiedenis tijdens een reis in Zwitserland zeker niet overslaan. Maar je vult er natuurlijk geen volledig dag. Daarom kan ik jullie aanraden om deze uitstap te combineren met een prachtige wandeling op de Seebodenalp (op de flank van de mount Rigi). Er is een kabelbaan vanuit Küssnacht am Rigi maar door Corona maatregelen reden wij naar de voorziene parkeerplaats op de bergflank. Een klein beetje avontuur al viel het al bij al goed mee.

Aan te raden is de panoramische wandelroute die vanop de parking bewegwijzerd wordt. Op de parking bevindt zich ook een restaurant met speeltuintje waar je eventueel iets kan eten of drinken.

Tijdens het eerste deel wandel je echt op de heuvelrug van de Seebodenalp en kan je genieten van het prachtige zicht op het Vierwaldstattenmeer, Luzern, de Pilatus berg, het Zugermeer,… Het tweede stuk is avontuurlijker want dan wandel je echt op de flank van de Rigi. Je kan de wandeling zonder stopjes op een anderhalf uur vervolledigen al doen wij er altijd een stuk langer over omdat we heel graag genieten van de mooie uitzichtspunten.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s