Tips and tricks 65: Winterwandeling Ibergeregg

Een Google day off en de start van de vakantie voor de kinderen staan gelijk aan heerlijk genieten (en moederken die weer op zoek gaat naar een mooie winterwandeling).

Uitslapen hebben we, of beter ik, niet gedaan. Julia moest volgens Zwitserse traditie vanmorgen om 6 uur op school zijn. Schulsylvester, of door de straten van Thalwil lopen en veeeeel lawaai maken, hoort hier bij de afsluit van het jaar. 1 voordeel, vanaf 10 uur zijn de schoolkinderen dan wel vrij. Juuhui!

Om 10.30 uur sprongen we, met een omgeklede Julia, in de wagen richting Ibergeregg. Slechts 1 kindje mee vandaag. Aja, onze Sekundarschuler had met een vriend afgesproken om in Zürich naar de nieuwe Spiderman 4DX film te gaan kijken in de Arena’s cinema. Geen oudertjes die brengen of halen maar 2 kerels alleen met de trein richting de grote stad. Ik gun het hem zo heel erg!

De start van de wandeling (zo’n 50 minuten rijden vanuit Thalwil) bereik je met de wagen op 1406m. De klim is goed te doen en de hoofdweg was sneeuwvrij. Ik zou het niet proberen wanneer de sneeuw echt vers valt maar nu was het zeker veilig.

Wij deden de Ibergeregg rundweg van een goeie 4km met een stijging en daling van ongeveer 200m. Je start de wandeling aan de terraskant van restaurant Passhöhe en neemt de gedeelde ski- en wandelweg. Je blijft de roze palen volgen voor de wandelweg. Nu en dan moet je een skipiste oversteken of even delen maar dat viel enorm goed mee.

Je start de wandeling met een stevige daling wat Julia fantastisch vond. We hadden de slee mee en die daling was daarvoor natuurlijk enorm geschikt.

Na de daling stop je bij bergrestaurant Grossenboden (1295m) waar wij na het middaguur even verpoosden op het terras met wat lekkers. De felle zon op onze snoet deed ons naar de zonnecrème grijpen en de skijassen werden al snel opzij gelegd. Ik spotte er zelfs een dame in zomertopje. Geweldig!

Na bergrestaurant Grossenboden start je het klimmen. Pittig maar doenbaar (we deden het heel erg take it easy met sneeuwballengevechten tussendoor inbegrepen). De zwaarste klim gaat tot het knooppunt Müsliegg (1427m). Vanaf daar is het voornamelijk genieten van het prachtige uitzicht.

Tussen knooppunt Müsliegg en restaurant Passhöhe (start van de wandeling) kom je nog 2 berghutten met prachtig terras tegen. Op het laatste stuk kon Julia opnieuw heerlijk glijden.

Tijdens de wandeling kan je genieten van het uitzicht op de Grosse Mythen en de Stoos regio. Hopelijk kunnen we dit pareltje binnenkort nog eens delen met de familie. Zeker een aanrader!

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s