Tips & tricks 81: Schoggi tram

Zwitserland slaagt er meer dan ooit in om de donkerste dagen en periodes van het jaar toch aantrekkelijk en vooral sfeervol te maken.

Het eerste jaar toen we hier woonden, had ik na de zomer een echte dip. No more swimming in the lake, geen groener dan groene bergwandelingen meer, geen spontane worstjes op het vuur of aperitiefjes aan het meer,… en ga zo nog maar even door.

Eerlijk, nog steeds bekruipt dat gevoel me na de zomer en dit jaar werden we zelfs extra verwend en mochten we extra lang genieten van de zomer. Zo zwom ik begin oktober nog in het meer en konden we vorige week nog buiten lunchen. Maar ik voel het toch elk jaar opnieuw: ‘Wat gaan we doen in die ‘overbrug’ weken of maanden?’ Want het is, als expat, nu eenmaal niet zo dat je op zondagnamiddag even bij oma en opa binnenspringt voor een kopje koffie, een homemade cake en dat sociale babbeltje.

Maar ik moet het echt gaan geloven. Dit is mijn 3de nakende winter en ik geef toe, die Zwitsers kunnen de sfeer er in houden (dan heb ik het wel niet over hun mode of interieur beste lezers). Zo ontpopt Zwitserland zich stilletjes aan tot Winterwonderland.

Vorige week zagen we de grote department stores zoals Globus en Jelmoli al veranderen in echte Christmas shops met kerstbomen, lichtjes en cadeau-ideeën a volonté. Dit weekend opent ook de openlucht schaatspiste in ons dorp en de agenda raakt voor de volgende weekends gevuld met lantaarntjeswandelingen, de officiële opening van de kerstmarkt in Zürich op 24 november met als hoogtepunt ‘Lucy in the sky’ (hieronder meer daarover) en vandaag dus de Honolds Schoggitram.

Die Schoggi (Zwitsers voor chocolade) tram rijdt jaarlijks in de maand november door de stad. Het is een ritje van zo’n 30 minuten met een antiek trammetje waar je verwend wordt met heisse Schoggi (warme chocolademelk), een taartje en pralines. De organisator is chocolatier Honold.

Ik had er al over gelezen en gehoord maar helaas pindakaas ook deze activiteit werd de voorbije jaren on hold gezet. Maar dit jaar rijdt het trammetje gelukkig weer en was ik bij de lucky ones om op tijd tickets te kunnen bestellen. Die tickets zijn niet goedkoop (CHF 20 voor volwassenen en CHF 10 voor kinderen t.e.m. 12 jaar (gelukkig wordt Gust pas binnen 3 dagen 13 jaar 😉)). Dus voor CHF 60 maakten we een tramritje van een halfuur door Zürich terwijl we chocomelk dronken en taart aten maar hey, geef toe, dit moet je toch één keertje hebben gedaan. Alleen al om er een blog te kunnen over schrijven of leuke Instagram foto’s te posten, niet?

Ik heb genoten, niet enkel van de overload aan chocolade maar ook van het ritje door Zürich en zelfs van het antieke trammetje. Maar hoe fijn is het niet dat ik dit vandaag met mijn gezin mocht beleven. Een soort aanloop naar het hele kerstgebeuren (Sinterklaas wordt hier heel miniem gevierd waardoor je zelfs geheel gepermiteerd je kerstboom vóór 6 december mag zetten. Jihaa!!! Ben ik dan toch geboren voor dit land? 🤔

En die kerstboom komt er, vrij snel zelfs. Want, op 24 november ga ik naar Lucy in the sky (ook al 2 jaar op mijn verlanglijstje). Die avond worden om 18 uur de 11 550 kristallen kerstlichtjes in Zürich stad aangestoken met feest erbij natuurlijk. Kraampjes met heisse Maroni (gepofte kastanjes), raclette, kaasfondue, Glühwein,…en ga zo maar door. En dan samen aftellen tot 18 uur… Can’t wait 😍

Binnenkort meer hierover, beloofd!

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Eén opmerking over 'Tips & tricks 81: Schoggi tram'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s