Bureaucrawadde?

Maandag 6 januari 2020

Na een nachtje slapen op een luchtmatras weet je opeens weer waar al je lichaamsdelen zitten en hoe ze voelen. Woeha!!!

Die maandag moesten we heel wat regelen. Na een verfrissende douche en wat crackers met choco als ontbijt vertrokken we richting Thalwil centrum naar het gemeentehuis. Had ik al verteld dat aan het Zürichmeer wonen heel leuk is maar dat ik nu pas besefte dat alles richting centrum (winkels, scholen, gemeentehuis,…) klimmen betekent. Die kuiten zullen hier nogal getraind worden!

Al bij al ging het vrij vlot in het gemeentehuis. Dit dankzij de ongelooflijke voorbereiding van hubbylief! Zonder hem stonden we bijlange niet zo ver in dit verhaal. De Zwitserse directheid en ‘we winden er geen doekjes om’ werd hier meteen duidelijk.

Na het bezoek aan het gemeentehuis en de officiële inschrijving in Thalwil namen we de trein richting Zürich centrum. Ongelooflijk hoe het openbaar vervoer hier wordt georganiseerd. Om de 10 minuten een trein die stipt aankomt en vertrekt. Zalig!

In Zürich wilden we volgende zaken regelen: treinabonnement voor Pieter en de kinderen, een bankrekening openen (UBS) en mijn nieuwe telefoonnummer aanvragen (UPC).

Maar het hoogtepunt van de dag was een bezoek aan papa’s nieuwe werk: de Google gebouwen. Indrukwekkend en nog steeds een beetje verbouwereerd over de mogelijkheden, de inrichting, de kansen, de grootsheid,… En de free lunch daar was natuurlijk heel aardig meegenomen aangezien we nog steeds niet thuis konden koken.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Eén opmerking over 'Bureaucrawadde?'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s