Schulhaus Oeggisbüel…euh wat zeg je?

Pas op vrijdag kregen we bericht dat Julia niet naar Gust zijn school kon. Te grote en drukke klas daar. Ze mag maandag wel starten in het 3de leerjaar in shulhause Oeggisbüel. Voorzichtig bracht ik de boodschap over en gelukkig blijft vooral het deel ‘je mag naar het 3de leerjaar’ hangen. We maken ons als moeder soms toch teveel zorgen, niet?

Julia kennende zou ze op maandag bloednerveus zijn en bang voor het onbekende. Ook al zijn de Zwitsers voor ‘bezoeken doe je enkel op afspraak’, ik nam toch de beslissing om haar school even te gaan verkennen.

We wandelden samen met Google maps onder de arm. De weg viel behoorlijk goed mee. Het klimmen ook. Tot we aan het laatste stukje kwamen. 115 trappen (ja, really, je leest het goed) naar boven om haar schoolgebouw te kunnen bereiken. Dat wordt werken aan de conditie. En al meteen bedacht ik dat ik haar de eerste dag zou brengen en halen en brengen en halen…dus 8 x 115 trappen te gaan op maandag 🙂

Haar school is een heel mooi gebouw naast de kerk van Thalwil. Het heeft iets van een sprookjeshuis.

De directeur, een zeer vriendelijke man, stelde Julia snel gerust. Hij kon de school al even tonen maar de echte ontmoeting met de klas en de juf/meester (Julia heeft een juf en meester) zou pas op maandagochtend gebeuren (ahja, want Frau Coucke had geen afspraak gemaakt natuurlijk).

Julia had er zin in. Onderweg nog stoppen bij de schoenwinkel want ook Julia zal maandag starten met hausschuhe aan.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s