Actie ‘Red de koala’s’

Dat Gust geen ochtendmens is, had ik jullie al verteld.  Dus op woensdag om 7.30 uur monter en wakker in de les zitten (liefst ook aangekleed en ontdaan van Beatles kapsel) is dan ook een hele opgave voor hem.

Sinds eind vorige week krijgt Gust 4x per week extra Duitse les.  2x individueel tijdens de lesuren en 2x groepsles na of….inderdaad…voor school.  Dus op vrijdag wordt Gust ook om 7.30 uur bij Frau Stockhammer verwacht.  Help!!!

Woensdagochtend sprong ik bij het afgaan van mijn wekker meteen uit bed om Gust wakker te maken en hopelijk tijdig op school te krijgen. Diep verscholen onder zijn lakens zag ik een bolletje Gust liggen.  Heel ver weg in droomland.  Ik knuffelde hem lief en zachtjes wakker en opeens hoorde ik iets mompelen: ‘Eh, waar ben ik?’
Zonder nadenken antwoordde ik: ‘In Australië!’. ‘Waarom?’ ,vroeg Gust. ‘Om de koala’s te redden, tiens! zei ik.

Opeens sprong Gust uit zijn bed en schoot in actie.  Nog nooit eerder gezien of meegemaakt.  
‘Alles voor de koala’s!’ zei hij.

Tijdens de middag gingen we lunchen bij Google.  We spraken nog even over dat ongeziene moment van die ochtend en toen kwamen we op een fijn idee: Telkens Gust les heeft om 7.30 uur en hij staat vlot (lees: zonder gezaag en gemopper) op dan zullen wij centjes storten voor de koala’s in Australië.
‘Deal!!!’ zei Gust.

Of hoe vroeg opstaan plots een reddingsactie kan worden…

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

2 gedachten over “Actie ‘Red de koala’s’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s