Tips and tricks 2: Roadtrip Zwitserse meren

Voor mij momenteel mijn persoonlijk topper maar misschien ligt dat aan het feit dat we deze roadtrip ondernamen tijdens Coronatijden en voor het eerst het gevoel hadden dat we sinds onze verhuis Zwitserland echt konden ontdekken. Tijdens de eerste maanden bezochten we vooral steden als Zürich en Luzern of gingen we dichtbij wandelen in het Sihlwald.

De roadtrip start vanuit Thalwil aan de Zürichsee en eindigt in Interlaken. Onderweg kom je voorbij Zug, Lauerz, Schwyz, Tellskapelle (mijn topfavoriet), Brienz, Interlaken. Tijdens de roadtrip werd ik echt verrast door de schoonheid van Zwitserland en zijn prachtige meren. Maar zelfs een mooi kerkje of een veld vol bloemen zorgden voor adembenemende stopjes en foto’s.

De Tellskapelle vonden we eigenlijk eerder toevallig tijdens de zoektocht naar een picknickplaatsje. Daar wil ik zeker nog terug na Corona want van hieruit kan je ook weer een prachtige wandeling maken met overzetboot (wat nu dus niet mogelijk is).

De Zwitserse Wilhelm Tellroute (9 km – middelzwaar)

Wandelen vanaf de geboorteplaats van Zwitserland

De Wilhelm Tellroute is net zo gevarieerd als de rijke geschiedenis van Zwitserland. Het beginpunt van de deze route is de Rüttliweide, voor alle Zwitsers dé geboorteplaats van Zwitserland. Natuurlijk vanwege het drama ‘Wilhelm Tell’, maar het is het ook de historische plek waar in 1291 de Bond van de Eedgenoten gesloten werd (De ontstaansgeschiedenis van Zwitserland).

De Rüttliweide is onderdeel van de 35 kilometer lange ‘Weg der Schweiz’. Je komt er gemakkelijk via één van de vijf stoomboten die over het Vierwoudstedenmeer varen. Na je bezoek aan de weide beklim je de Seelisberg via 850 traptreden. Een sportieve uitdaging! Na de afdaling kom je in Bauen waar je verrast wordt door het mediterraan klimaat. Er groeien palmen, vijgen en allerlei exotische bloemen. In dit dorp werd de componist van het volkslied ‘Trittst im Morgenrot daher’ geboren. Ook de bekende pater Alberik Zwyssig woonde in Bauen. De conditie-eisen voor deze route zijn middelzwaar.

Interlaken was het eindepunt van onze roadtrip. Door Corona zijn we er niet echt gestopt maar volgens vele sites is deze Zwitserse stad zeker ook de moeite waard om eens te verkennen. Dus nog een to do op onze lijst.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Eén opmerking over 'Tips and tricks 2: Roadtrip Zwitserse meren'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s