Tips and tricks 3: Buggenegg – Felsenegg

Deze wandeling is een voorloper op de Uëtliberg, ook gekend als de Zwitserse huisberg, hier vlakbij (20 minuten rijden). Voor mij niet echt een topper maar zeker een aanrader als je in de omgeving van Thalwil (Zürich) woont of verblijft.

Wij reden naar Parkplatz Buggenegg om van daaruit over de heuvelkam te wandelen. De meeste wandelingen vertrekken met de kabelbaan vanuit Adliswil maar ook dat was voor ons tijdens Corona geen optie.

Panoramaroute boven Zürich (6 km):

Volgens dienstregeling brengt de Üetliberg kabelbaan de bergwandelaars naar de 871 meter hoge huisberg van Zürich. De aansluitende hoogtewandeling is ook geschikt voor gezinnen. En op de Felsenegg wacht na een bezoekje aan het terras van het restaurant de gondel omlaag naar Adliswil op u, waar de sneltrein u weer richting Zürich brengt.

In circa twee uur voert het illustratieve planetenpad u met een betoverende bergkamwandeling door het ons zonnestelsel. En als bonus door een schitterend panorama. De Zürichse huisberg bereikt men met de trein vanuit centraal station Zürich; dagjesmensen en zonnebaders rijden al sinds 1875 (met enkele onderbrekingen) gemakkelijk naar de “Üezgi”.

Reeds 25 jaar daarvoor werd het pension en kuuroord geopend, dat tegenwoordig een stijlvol hotel is met een schitterende panoramische ligging. Een nog indrukwekkender uitzicht over de stad Zürich, het meer en de Alpen heeft men, als men vrij is van hoogtevrees, vanaf het platform van de 72 meter hoge uitkijktoren bij hotel “Uto Kulm”.

Bijna even uitzichtrijk is echter ook de korte hoogtewandeling naar de Felsenegg – vlakbij het eerste en enige Zwitserse natuurbelevenispark: wildernispark Zürich-Sihlwald. Behalve wandelaars en gezinnen lopen hier ook “rangers” rond die met alle plezier toelichting geven op hun werk en de natuur.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s