Tips and tricks 8: Klöntalersee

Bij tips and tricks 5 nam ik jullie mee naar de Obersee.  Vandaag zijn we heel dicht in de buurt in het kanton Glarus.

De Klöntalersee is een meer in het Klöntal in het Zwitserse kanton Glarus. Het meer ligt op een hoogte van 848 meter en heeft een oppervlakte van 3,3 km². De Klöntalersee ontstond als gevolg van een aardverschuiving.

De weg naar de Klöntalersee is een stuk minder avontuurlijk dan die naar de Obersee al gaat die opnieuw over een vrij smal pad.  Boven aangekomen zie je meteen de Klöntalersee schitteren in de zon.  Rondom gebergte dat weerspiegelt in het meer.  Parkeren kan je bij  camping Güntlenau.  Van daaruit vertrek je gewoon langs het meer (je kan kiezen of je langs het stenenstrand of langs het pad loopt).  Wij wandelden langs het pad maar maakten nu en dan stops op het stenenstrand om te picknicken of de kinderen te laten spelen in het meer. 

De wandeling is prachtig.  Je loopt aan de voet van het gebergte door bossen.  De schaduw van de bomen doet op een warme dag meer dan deugd.  En zonnekloppers halen hun hartje op langs de strandjes.

Tijdens de wandeling werden we plots verrast door een wondermooie waterval met aan de voet van de waterval een ijsklomp.  We konden tot aan de waterval wandelen waar de natte bries ons verfriste.  Heerlijk!

Wij deden de volledige wandeling langs het meer.  De wandeling is niet zwaar want je wandelt voornamelijk vlak maar de totale afstand is wel 13 kilometer.  Aan het andere einde van het meer kom je voorbij camping Vorauen.  Ideaal voor een sanitaire stop maar ook het campingwinkeltje was een oppeppertje voor de kinderen.  We kochten er een ijsje en een flesje fris spuitwater. 

Na de stop hadden we nog 5 km te gaan langs de andere zijde van het meer.  Vanaf dan loop je op de verharde weg maar het is er zeker niet druk. 

Na 13 km waren onze benen toch wel moe maar de kinderen bundelden hun laatste krachten voor een plons in het frisse meerwater.  Tip: tijdens wandelingen altijd een handdoekje (wij nemen de compacte handdoekjes van Decathlon) en zwembroek voorzien want een onverwachte plons in een meer is altijd plezant.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s