Tips and tricks 11: Rapperswil

Rapperswil zal voor ons altijd een beetje speciaal blijven. Het was namelijk onze uitvalsbasis tijdens de pre-trip die we in oktober 2019 mochten maken. We kozen er toen niet voor om in de grote stad Zürich zelf te logeren maar gaven de voorkeur aan een klein, charmant dorpje langs de Zürichsee.

Wij vergelijken Rapperswil (ook het rozendorp genoemd) altijd een beetje met Brugge waar we graag vertoeven. Je kuiert er langs de oude, mooie huisjes, er is een burcht (slot) en het water van de Brugse Reien is hier vervangen door de Zürichsee.

Wat moet je er zeker doen: rondwandelen in het dorpje zelf, het slot bezoeken, kuieren langs het water maar zeker niet vergeten de langste houten loopbrug van Zwitserland te verkennen.

Die loopbrug verbindt de linkerover met de rechteroever van de Zürichsee. Op dat punt is het meer het minst breed. De houten brug bereik je door onder de sporen te wandelen aan het station en van daaruit de bordjes ‘wanderweg’ te volgen. Het uitzicht en het gevoel is adembenemend.

Parkeren kan je in Rapperswil op een grote voorziene parking achter het stationsgebouw (met laadplaats voor elektrische wagens).

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s