Tips and Tricks 12: Basel

Bazel of Basel is een stad in het noordwesten van Zwitserland, op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland. De stad ligt aan de Rijn.

Omdat het niet altijd wandelingen in de bergen moeten zijn, besloten we dit weekend eens de stad Basel te bezoeken.

Bazel is gekend voor zijn kunst en talrijke musea al is dat nu niet meteen hetgene wij bezoeken in een stad met de kinderen.

Wij kuieren graag door oude stadsgedeeltes en snuiven er graag de sfeer op.

Hieronder som ik even op wat je volgens ons niet mag gemist hebben in Basel:

  1. Munsterplatz en omgeving: Achter de Munsterplatz is een leuk pleintje van waaruit je via trappen naar beneden kan dalen en waar je tegen een klein prijsje (+/-€5 voor ons 4) een veerbootje kan nemen naar de overkant van de Rijn.

2. Rathaus Basel: Het Rathaus van Basel (Stadhuis van Bazel) is één van de mooiste gebouwen van de stad. Het opvallende rode gebouwd staat op de Marktplatz en heeft de wetgevende en uitvoerende macht als haar dagelijkse bewoners. De gevel van het gebouw is prachtig versierd en ook het dak en de toren van het Rathaus springen erg in het oog. Het is mogelijk om op gezette tijden een rondleiding in het gebouw te volgen. Maar ook het binnenplein, dat op werkdagen geopend is voor publiek is al meer dan de moeite waard.

3. Rondwandelen door de middeleeuwse Altstadt met zijn mooie vakwerkhuizen en gezellige winkeltjes. Vergeet zeker ook niet de smalle straatjes.

4. Wandelen langs de Rijn met zicht op de charmante huisjes aan de oever

Oh, en ze beweren hier de beste ijsjes en aarbeikoeken van de wereld te hebben…we zullen ze maar geloven zeker. Het ijsje van Julia heeft haar hopelijk goed gesmaakt want de prijs (€5 voor 1 bolletje) was niet min.

Wij parkeerden ons onder het stationsgebouw (parking Bahnhof) waar ze de mogelijkheid hebben tot XL parkeerplaatsen (zonder meerprijs) of anderzijds laadpalen voor elektrische wagens. Van daaruit stap je een 10-tal minuten naar het stadscentrum.

Blij dat we ook dit stukje Zwitserland weer ontdekt hebben…op naar het volgende!

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s