Tips and tricks 13: Stoos Wandeling Klingelstock – Fronalpstock

Uitzicht op 1 van de meren tijdens de wandeling

Vandaag weer een toppertje uit de lijst van highlights ontdekt. Eigenlijk wilden we deze wandeling maken tijdens onze pre-trip in oktober vorig jaar maar Gust zijn achillespeesonsteking stak daar toen een stokje voor.

Maar misschien ergens ook goed. We zijn blij dat we de highlights een beetje kunnen opbouwen tijdens onze ontdekkingstochten.

De wandeling start je door te rijden naar Grundstrasse 232, 6430 Schwyz. Daar vind je een nieuwe overdekte parking met laadpunten op het 2de verdiep. Je parkeerticket (€6) kan je bij terugkeer betalen aan de automaat.

Van daaruit neem je de steilste kabelspoorweg ter wereld. Een belevenis op zich want de cabines passen zich aan de steile hoogtes aan waardoor je als passagier steeds horizontaal blijft staan. Het hoogteverschil van 743m bereik je al op enkele minuten. We hadden het geluk bij de terugkeer in de eerste cabine te kunnen plaatsnemen aan het raam waardoor we ons even in Joris en de draak van de Efteling waanden. Plezier voor groot en klein.

Kabelspoorweg

Na de kabelspoorweg is de fun nog niet gedaan. Daarna neem je nog een zetellift naar Klingelstock van waar de wandeling effectief start. Pieter zijn vaderhart stond bijna stil wanneer hij opmerkte dat kinderen gemakkelijk tussen het stoeltje en de baar kunnen schuiven. Al een geluk was moeder koelbloedig en kon ze het reisgezelschap laten genieten van het adembenemende uitzicht. Alleen waren we Julia bij het uitstappen van de zetellift bijna iets te vroeg kwijt na een communicatie probleempje tussen vader en dochter. ‘Ik denk dat het zal gaan!’, riep vader. Waarop dochter dacht dat dat het teken was dat ze mocht springen.

Gelukkig konden we allemaal heelhuids (vader met wat extra grijze haren misschien) aan de wandeling beginnen. Het traject is maar 4,4 km maar je klimt behoorlijk op een soort rotstrappen. De route is ook niet echt geschikt voor kleine kinderen aangezien je op een vrij smal bergkamwandelpad loopt. We zagen enkele ouders hun kleine kinderen aan de lijn hangen voor vertrek. Gelukkig begonnen de lieverds nog net niet te blaffen.

Je wandelt van Klingelstock naar Fronalpstock. Het uitzicht onderweg is magnifiek. Je zou bij volledig helder weer 10 meren moeten kunnen zien. En ik kan jullie vertellen dat de combinatie van het frisse lichtgroene gras, de donkergroene dennenbomen aan de boomgrens en het helblauwe water echte postkaart tafereeltjes opleveren.

Misschien ook nog handig om te weten:

– Onderweg zijn geen toiletten. Je gaat dus best nog een laatste keer bij de zetelliftjes voor een sanitaire stop.

– Zowel in Stoos als bij het eindpunt in Fronalpstock zijn berghutten waar je iets kan drinken, eten en een speeltuin waar de kinderen even los kunnen gaan wanneer de oudjes bv. na de tocht nagenieten (en op krachten komen) bij een heerlijke Latte Macchiato 😉

Terugkeren doe je door in Fronalpstock opnieuw een zetellift te nemen richting Stoos. Onderweg moet je 1 keer overstappen op een andere zetellift. Laat ons zeggen dat Julia het op- en afstappen ondertussen wel onder de knie heeft.

In Stoos neem je dan weer de kabelspoorweg richting parking.

Je kan in plaats van de liftjes ook bepaalde stukken te voet doen maar wij spaarden liever onze krachten voor de panoramische wandeling tussen de 2 bergtoppen. Ik kan jullie aanraden om een soort dagpas te kopen zodat je niet bij elke lift een nieuw ticketje moet aanschaffen. Dit spaart zowel tijd als geld.

Die benen en kuiten beginnen hier serieus gespierd te geraken. Op naar ons volgende avontuur…

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

3 gedachten over “Tips and tricks 13: Stoos Wandeling Klingelstock – Fronalpstock

  1. Zo leuk om dit alles te lezen. Echt super wat jullie allemaal doen!! Maar ik had zelf nooit in die stoeltjeslift gedurfd, en al zeker niet met de kinderen er bij, laat staan dan nog eens een foto nemen terwijl je naar boven gaat. Ik begrijp de papa helemaal. heel veel groetjes vanuit Grimbergen xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s