Tips and tricks 14: Lake life

In mijn vorige ‘tips and tricks’ schreef ik voornamelijk over onze berg- of stadswandelingen. Tot iemand vorige week een post achterliet op mijn blog. De dame had 4 jaar in Zürich gewoond en wist me te vertellen dat het ‘lake life’ best ook de moeite was. Toen bedacht ik dat ik jullie hierover nog niet veel vertelde.

Tijdens de huizenzoektocht was ‘lakeview’ voor mij toch wel een belangrijke meerwaarde. Pieter naar het werk, kids naar school… en ik hoofdzakelijk thuis. Ik hou sowieso van de zee en de Belgische kust kan me na al die jaren nog steeds bekoren. Ik word er zen en vrolijk van.

Dus bezochten we eigenlijk alleen maar huizen met wat meerzicht. En mijn favorietje was toch wel het appartement waar we nu wonen. Rechtstreeks aan de Zürichsee.

Tijdens de wintermaanden, net na onze verhuis, vond ik het leven aan het meer al geweldig. Dan wandelden we vooral langs het meer of konden we vanop ons terras boten spotten.

Maar sinds de lente, die hier eigenlijk meer op een zomer leek, hebben we echt ontdekt dat er voor de Zwitsers een ‘lakelife’ bestaat. Ongelooflijk hoeveel tijd de mensen hier spenderen aan het meer en welke talrijke activiteiten je aan het water kan ondernemen.

Je kan langs het meer wandelen, eendjes voeren (en tijdens de lente nieuw leven zien geboren worden wat hier meermaals voor ‘oooh’ en ‘aaaah’ momentjes zorgde), de boot nemen, zelf kajakken of peddelen op een sup (Stand Up Peddle: naast skiëen absoluut de sport nr. 2 voor de Zwitsers), uiteraard zwemmen in de Zürichsee zelf, picknicken langs het meer, je vindt er talloze ‘Feuerstelle’ (grillplaatsen) waar de geur van een lekker worstje of ribbetje je meteen doet watertanden, ontbijten langs het water, lekker afspreken met vrienden langs ‘the lake’ waar er gekeuveld wordt en de kinderen hun hartje ophalen tijdens het spelen of pootje baden,…

We leerden deze week de ‘Badi’ kennen. Dat is een ‘Seebad’ of strandbad in het meer. Je vindt er een stukje strand met ligweides, sanitair (toiletten en douches), een kiosk waar je een verfrissend ijsje of een heerlijke koffie kan nuttigen en in het water is een stuk meer afgezet door boeien of houten vlotten waardoor je naar hartelust kan plonzen of zwemmen.

Strandbad Tiefenbrunnen / Zürichsee

En zelfs de plaatselijke Decathlon is hier volledig aangepast aan het leven aan het meer. Wanneer je de sportwinkel binnenstapt, vind je in de eerste gangen sups, kajaks, zwemvestjes, snorkels, watersandaaltjes… en in de 2de gang wandel- en hikemateriaal. We bedachten dat de indeling van de winkels in België er toch wel anders uitziet.

En niet alleen overdag bruist het meer van het leven. Wanneer de avond valt, kan je uiteraard genieten van de ondergaande zon, de restaurantboot met z’n gezellige blauwe lichtjes en de overkant van het meer dat ook ’s avonds lijkt op een Marklin-tafereeltje. Hier je jeugd doorbrengen lijkt me zalig. Overdag afspreken met de vrienden voor een zwemmetje en ’s avonds lekker afzakken naar het meer om een feestje te bouwen.

Oh, en wist je dat er zelfs zeemeerminnen of ‘Meerjungfrauen’ in de Zürichsee wonen. Je moet heel stil zijn en je mag zeker niet te dicht komen maar als je heel goed uitkijkt, kan je er misschien wel eentje vinden.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s