Tips and tricks 15: Panoramaweg Felsenegg – Uetliberg

In tips and tricks 3 beschreef ik een wandeling als voorloper van deze panoramische wandeling naar de Uetliberg. Omdat we op dat moment in volle Coronacrisis zaten, konden we uitstap nr. 15 (hieronder beschreven) nog niet maken want bij deze wandeling neem je een kabellift en/of trein.

Wij zijn de wandeling gestart in Adliswil waar we de auto parkeerden bij het Talstation ( Zelgstrasse 80, 8134 Adliswil). Voor de mensen met elektrische wagens: er is 1 voorziene parkeerplaats om te laden.

Van hieruit namen we de kabellift naar Felsenegg. Eenmaal boven gekomen, kan je meteen al genieten van het prachtige uitzicht over de Zürichsee, de stad Zürich zelf en bij mooi weer op de bergen aan het einde van de Zürichsee. Je vindt er ook restaurant Felsenegg van waar je op het terras kan genieten van de mooie views. Misschien is het bij deze wandeling iets te vroeg om al een stop te houden maar restaurant Felsenegg is het eindpunt van uitstap nr. 3 (deze wandeling is eerder kort dus je kan tot Felsenegg stappen vanuit Buggenegg, iets drinken in restaurant Felsenegg en terugwandelen naar Buggenegg. Hiervoor heb je ook geen kabelliftjes nodig en dus ook geen extra kosten).

Wij zijn dus bij het boven komen met de kabellift meteen gestart aan de wandeling van anderhalf uur. De wandeling is volgens Zwitserse normen eerder plat en je stapt op een goed begaanbaar wegje. Rechts geniet je van Zürichsee en links van het uitgestrekte landschap en glooiende alpenweiden aan de andere kant van de berg. Op het plannetje hieronder kan je de wandeling in het geel terugvinden. Ook de startplaats, Adliswil, van waar je het kabelliftje neemt, zie je hieronder.

Onderweg kom je voorbij een ‘Hofladen’ (boerderij waar je streekproducenten kan kopen). Daar hielden we even halt en genoten er van een hoeveijsje en de boerderijdieren. Nu weten we waarom het vlees hier in Zwitserland zo duur is. De hoevekippen hebben alvast geen plaatsgebrek.

Zoek de 100 kippen…

Na het ijsje zetten we de trip verder richting Uetliberg. We zagen de televisietoren en klimtoren al van ver staan. Nog een paar lichte klimmetjes voor we ons einddoel bereiken.

De Uetliberg ligt op een hoogte van 873 meter. Om het getal mooi rond te maken, bouwden ze er een klimtoren om tot een hoogte van 900 meter te klimmen. Opgelet: om tot boven te klimmen dien je CHF2 via een automaat te betalen.

De Üetliberg is een berg in het Zwitsers plateau. De berg is 873 meter hoog. Vanaf de top heeft men onder andere uitzicht over Zürich en het meer van Zürich. Op de berg zijn twee torens gebouwd: een uitkijktoren en de Uetliberg televisietoren. (bron Wikipedia)

Bij de klimtoren kan je ook even uitrusten op het panoramische terras van hotel Uto Kulm.

Wij namen op de Uetliberg de trein terug naar Zürich Hauptbahnhof en van daaruit met de trein naar Adliswil waar onze auto geparkeerd stond. Van aan het station in Adliswil wandel je nog een goeie 5 minuten terug naar het Talstation.

Wanneer je er een daguitstap van maakt, kan je de wandeling zeker ook terug doen richting Felsenegg en van daaruit opnieuw het kabelliftje naar bedenen nemen. Dat spaart je wel wat gedoe met treinen. Wij vertrokken echter maar in de late namiddag waardoor terugwandelen niet echt een optie was.

Deze panoramische wandeling is zeker een aanrader als je weet dat Adliswil slechts 15 minuten rijden is vanuit Thalwil.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

3 gedachten over “Tips and tricks 15: Panoramaweg Felsenegg – Uetliberg

 1. Tine,

  Zo actief! Wat leuk wat jullie daar allemaal doen.
  Dat zullen zeker vele mooi herinneringen worden.

  Ik geniet met jullie mee!

  Groetjes

  Véronique

  Véronique Coucke
  Jules Moretuslei 362
  2610 Wilrijk
  Tel. nr. +32 825 35 21
  iPhone +32 495 79 88 98

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Tiny,

  Wat heerlijk om over Zwitserland te lezen. Ik heb dik 20 jaar geleden er gewerkt en kan het nog steeds missen. Probeer om het jaar er een paar dagen heen te gaan. Jullie houden van wandelen dan is het gebied Appenzell ook prachtig. Een echte aanrader.

  Bedankt dat ik je mag volgen.

  Hartelijke groet,

  Jolanda Menger

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s