Freiwilliger Schulsport und Freizeitkurse

Deze week mochten we nog eens getuige zijn van de Zwitserse vlotheid en efficiëntie.

Hobbys en sporten in België zorgen wel eens voor frustraties bij menig ouders.  Je moet eigenlijk al weten wanneer je zwanger bent welke sport je zoon of dochter zal beoefenen.  Toch in Vlaams-Brabant, ik vermoed dat het in West-Vlaanderen nog net iets vlotter verloopt als ik naar de verhalen van familie of vrienden luister.

Zwemlessen, de voetbalclub, ballet of danslessen… alles zit reeds vol nog voor je er aan dacht en de wachtlijsten zijn ellenlang.  Soms kom je via via toch wat dichter op de wachtlijst wat dan ook weer voor frustraties zorgt.  En geef toe, helemaal eerlijk is dat niet, toch?

Maar niet hier.  Nee hoor!  Vorige week kregen de kinderen een flyer mee naar huis met als titel ‘Freiwilliger Schulsport und Freizeitkurse‘.  Als je het zou willen, kan je je kind elke avond een andere sport of hobby laten proeven.  Een greep uit het aanbod: tekenles, ballet, yoga, tennis, tafeltennis, kunstschaatsen, zeilen, voetbal, meisjesvoetbal, street dance, multisport, krachttraining, theater en zelfs circus acrobatiek.

Het volledige aanbod werd op 1 website gebundeld en met een paar muisklikjes ben je ingeschreven. 

Zo gezegd, zo gedaan.  Volgend jaar gaat er eentje samen met een klasgenootje Street dancen en eentje gaat voetballen.  Van efficiëntie gesproken!

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s