Tips and tricks 16: Wägitalersee

Vanmorgen vertrokken we voor een 13 km lange rondwandeling langs de Wägitalersee.

Dit (stuw)meer is op 34 km of zo’n 40 minuutjes rijden van Thalwil te bereiken. Als startpunt van de wandeling geef je Innerthal Post in op de GPS. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden. Wij parkeerden op de ‘Gemeindeplatz’ in Innerthal waar je voor CHF7 een hele dag kan parkeren. Toch hebben we gemerkt dat je tijdens de wandeling ook gratis (maar minder comfortabel) kan parkeren.

Wanneer je vertrekt van de Gemeindeplatz volg je de weg langs het meer met de wijzers van de klok mee. Belangrijk om te vermelden is dat de wandeling vlak is en je steeds op een asfalt weg(je) loopt. Deze wandeling is dus zeker ook haalbaar met een kinderwagen.

Je wandelt volledig rond de Wägitalersee. Ergens onderweg je wandeling inkorten is dus niet mogelijk. Iets over de helft kan je even verpozen bij bergrestaurant Au waar je iets kan eten of drinken. Het uitzicht van op het terras is alvast fantastisch en het frisse pintje met een bordje kaas gingen vlot binnen.

We merkten wel dat sommige toeristen de Wägitalersee op een luiere manier willen ontdekken en er met de auto of moto volledig rondrijden wat niet zo aangenaam is voor de wandelaars of fietsers.

Wanneer je de 13 km niet helemaal ziet zitten kan ik jullie nog een alternatief aanbieden. Sla net voor je het meer bereikt, na de tunnel, rechts af. Iets verder kan je parkeren langs het meer en van daaruit wandel je bv. tegen de wijzers van de klok tot restaurant Au. Dan heb je zeker kunnen genieten van de mooie uitzichten op de bergen en het meer maar is de afstand voor bv. kleinere kinderen realistischer.

Onderweg kan je het pad even verlaten en de wegwijzer naar ‘Hundlochquelle’ volgen. Daar zie je een grot en een waterval die wel de moeite waard zijn om even halt te houden.

Wanneer je de volledige rondwandeling hebt gemaakt, kan je bij het eindpunt nabij de parkeerplaats nog even nagenieten van iets lekkers bij Gasthaus Stausee. Mijn caffè latte heeft alvast gesmaakt terwijl de benen terug op hun positieven kwamen en de voeten blij waren om de wandelschoenen even vaarwel te kunnen zeggen.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s