Tips and tricks 23: Moléson-sur-Gruyères

We sloten de laatste dag van het lange weekend af in Moléson-sur-Gruyères. De kinderen hadden op maandag geen school wegens ‘Knabenschiessen’ (Knabenschiessen gaat jaarlijks door tijdens het 2de weekend van september. Duizenden jongeren uit Zürich leren schieten met een geweer. De stad viert het oude volksfeest met een kermis en kraampjes. Dit jaar werd Knabenschiessen niet echt gevierd door corona maar kregen alle jongeren toch een vrije dag op school). Toen Pieter de eerste maal over Knabenschiessen hoorde, maakte hij zich een voorstelling van mannen die met jongetjes schieten of zoiets….

Maar terug naar Moléson-sur-Gruyères dus… We checkten uit bij het hotel en reden een goed halfuur tot de parkeerplaats aan de kabelbaan in Molésun-sur-Gruyères. We kochten deze keer een Magic dagpas waarmee we de hele dag enkele kabelliften konden nemen maar vooral, we konden ongelimiteerd genieten van de randactiviteiten zoals minigolf, springkastelen, een kaasmakerij bezoeken, de rodelbaan,… Aangezien we geen al te zware dag qua wandelingen hadden voorzien, leek dit ons de beste formule met kinderen.

Eerst namen we de kabeltrein naar Plan-Francey (1520 m) van waaruit we meteen de volgende kabellift namen naar het hoogste punt, Le Moléson (2002 m). We genoten van de ‘point de vu’, zagen er verschillende paragliders vertrekken wat wel eens fijn was om van dichtbij mee te maken en genoten vanop het panoramische terras van een lekker aperitief op hoogte.

Na het aperitiefje/middagmaal namen we de lift en het treintje terug naar beneden en genoten de kinderen van een echte ‘kidsday’. We bezochten eerst nog samen de oude kaasmakerij waar nog kaas geproduceerd wordt op de traditionele wijze maar daarna mochten Gust en Julia helemaal ‘los gaan’ op de springkastelen (zeker 10), tijdens een partijtje minigolf en het ontelbare keren naar beneden glijden op de rodelbaan. En zoals ze vaak zeggen: blije kindjes = blije ouders!

Het was een heerlijk weekend in de streek van Gruyère en ik zou het iedereen zeker aanraden om tijdens een verblijf in Zwitserland toch een ‘ommetje’ daarheen te maken.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s