Tips and tricks 27: Hammetschwandlift / Bürgenstock

Als je een bucket list hebt, zet dit uitje er dan maar alvast op.

Dankzij onze lieve catsitter, Silke (een Vlaamse expat in Zürich), leerden we gisteren dit prachtige plekje in Zwitserland kennen.  Wanneer je in Luzern langs de promenade slentert en geniet van het meer, de boten en het prachtige vergezicht vraag je je af wat daar precies in de verte ligt.  Vanuit Luzern lijkt het het mooiste plekje op aarde.  Wel, op dat plekje waren wij gisteren dus.

Vanuit Thalwil, Zürich, rijd je een uurtje naar Hotel Bürgenstock in het kanton Nidwalden.  Dat hotel is er eentje om U tegen te zeggen.  Ooit, ooit… als we eens iets te vieren hebben, willen we hier wel eens een nachtje logeren.  Of misschien is gewoon iets drinken in de bar van het resort al genoeg.  Maar we kwamen dus niet voor het hotel vandaag.  Voor je het resort oprijdt, zijn er een aantal parkeerplaatsen maar die waren volzet bij onze aankomst in de namiddag.  Je kan ook parkeren in 1 van de 3 ondergrondse parkeergarages van het hotel.   Maar euh… dat hebben we dus ook geweten.  CHF 37 voor 5 uur ondergronds parkeren!!!  Nog een geluk waren er laadplaatsen en konden we gratis laden 🙂  Oh, en wanneer je voor minstens €150 verbruikt in het hotel mag je 3 uur gratis parkeren :-s 

Eerst verkenden we het hotel en zijn omgeving een beetje.  Het complex bestaat uit meerdere gebouwen, een shoppingarcade, verschillende bars en terrassen, een schoonheidsinstituut, thermen, dental instituut,… en ga zo maar verder.  Absoluut eens de moeite waard om daar rond te slenteren en de hotelgasten van achter je zonnebril te begluren.

De wandeling naar de Hammetschwandlift staat vanaf het hotelcomplex aangeduid.

Je wandelt zo’n 30 minuten op een goed begaanbaar pad met langs de ene kant een rotswand en de andere kant het prachtige zicht op de Vierwaldstättensee en Luzern.

We vreesden een beetje voor een ontgoocheling toen we zagen dat de wolken boven het meer bleven hangen maar zoals vaker in de bergen: hoe hoger, hoe mooier het weer.  Eens boven werden mutsen en jassen al snel afgezwierd.  Anderzijds gaven die wolken ook een mysterieus en spectaculair beeld.  Op de eerste foto hieronder (van het web geplukt) zie je het uitzicht van boven zonder de wolken.  De 2de foto werd door mij genomen.

Na ongeveer een halfuurtje stappen bereik je de Hammetschwandlift (De Hammetschwand Lift is de hoogste buitenlift in Europa en bevindt zich in Zwitserland. Het verbindt een rotspad met het uitkijkpunt Hammetschwand op het Bürgenstock-plateau met uitzicht op het Vierwoudstrekenmeer. Wikipedia )  Wij betaalden CHF18 per volwassene voor een heen- en terug ticketje.  De kinderen betaalden de helft.

Het ritje met de lift gaat snel en is best wel de attractie waard maar eens je boven bent en de deuren zich openen, besef je waarom deze plaats uitgeroepen werd tot 1 van de droomplekken in Zwitserland.  Opeens scheen de zon heel fel en waanden we ons echt in (of beter boven) de wolken.

Boven is er een bergrestaurant met toch wel één van de mooiste terrassen. We genoten er van een lekker koffietje of een ijsje maar vooral het ongelooflijke uitzicht. Van daaruit vertrekken ook enkele wandelingen die zeker en vast de moeite waard zijn. Vandaag lieten we de grote wandelingen even voor wat ze zijn en genoten we van de rust, de zon, het uitzicht… en elkaar.

We bleven boven tot de zon onderging wat resulteerde in prachtige plaatjes en veel oooohs en aaaahs. Deze activiteit kan je perfect op een halve dag plannen. Het liftje gaat om 17.30uur de laatste keer terug naar beneden. Net voor het donker werd, gingen wij terug omdat je natuurlijk ook nog het pad naar de hotel terug moet nemen en we vreesden dat het anders te donker zou worden.

Eens terug aan het hotel genoten we nog even na en slenterden we nog wat rond bij het hotelcomplex. En toen we ons kaartje in de ticketautomaat stopten, stonden we meteen weer met beide voetjes op de grond 🙂

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s