Tips and tricks 28: Munggeweg Amden

Een week of 2 geleden, in tips and tricks 26, nam ik jullie al mee naar Amden. Amden ligt op zo’n 45 minuten rijden vanuit Thalwil (Zürich) en is zeer vlot bereikbaar met de wagen. Toen konden we genieten van de mooie uitzichten tijdens de Höhenweg wandeling. Deze wandeling is eerder een daguitstap en vraagt toch enige inspanning.

Gisteren hadden we eerst genoten van een ‘lazy sunday’ voormiddag tot ik na de lunch (die we op 16 november nog buiten op het terras konden nuttigen) aanhaalde dat ik toch nog graag de bergen was ingegaan. Maar mijn mede gezinsleden hadden precies iets anders in gedachten toen ik hun blikken bekeek. ‘Tgoh, zouden we niet gewoon thuisblijven? Gewoon wat rondhangen? En nu nog vertrokken naar de bergen, is dat haalbaar?’

Ohja, dat is haalbaar. Tegen 14 uur stonden we geparkeerd in 1 van de (overdekte of open) parkings in Amden op een boogscheut van de zetelliftjes. Die zetelliftjes waren normaal vanaf 1 november in winteronderhoud maar door het nog steeds aanhoudende mooie weer bleven ze langer geopend. Dat had ik uiteraard eerst op de website teruggevonden.

Tijdens de vorige wandeling had Julia aan de kassa van die zetelliftjes (CHF7 voor een enkele rit of CHF13 voor een heen- en terugticket, kinderen rijden gratis mee onder begeleiding) een flyer meegenomen van die Munggeweg.

De Munggeweg wandeling is eerder een familiewandeling (of ideaal voor mensen die de Höhenweg niet helemaal zien zitten maar toch willen genieten van het prachtige uitzicht.) Je volgt de wegwijzers zoals hierboven met een afbeelding van een marmot. Onderweg kom je 12 doe-opdrachten tegen wat de wandeling met kinderen interessanter maakt. Maar je kan die opdrachten natuurlijk ook gewoon overslaan en rustig verder wandelen.

In Amden neem je de Mattstock zetellift. Onderweg kan je genieten van de rust en de prachtige groene velden. Boven aangekomen, kan je meteen aan de wandeling beginnen. Aangezien deze wandeling een rondweg is, kan je de wandeling langs beide kanten starten. Ofwel doe je dus de opdrachten oplopend van 1 tot 12 of andersom. Op zich maakt het niet zoveel verschil aangezien je zo’n 130 meter klimt tot aan opdracht 7 om daarna terug zo’n 130 meter te dalen tot aan de zetellift.

Bij opdracht 11 zijn er vuurplaatsen waar je halt kan houden om te picknicken. Deze tip kan handig zijn om voor jezelf te bepalen in welke richting je de wandeling wil maken. En opdracht 3 bevindt zich in de buurt van de Holzstübli (gezellig bergrestaurant) waar wij bij de vorige wandeling stopten voor een ijsje. Bij opdracht 7 staat een picknicktafel en kan je genieten van een prachtig zicht want daar bevindt zich het hoogste punt van de wandeling.

Ook al is deze wandeling een kinder- of familiewandeling, toch zijn kinderwagens minder geschikt omdat sommige paadjes vrij smal zijn. De wandeling duurt (wanneer je echt je tijd neemt aan de verschillende doe-opdrachten) zo’n 2 uur. Je wandelt in totaal 3,4 kilometer en klimt/daalt 130 meter.

Iets na 16 uur stonden wij terug aan de zetelliftjes om tijdens de afdaling nog heerlijk te kunnen genieten van de ondergaande zon en het prachtige zicht op de bergen en de Walensee. Het ritje met de liftjes duurt een 10-tal minuten maar is echt heerlijk zen.

Absoluut een aanrader voor wie op een halve dag toch de bergen in wil trekken op een doenbare afstand van Zürich of voor een gezin/familie met kinderen die het ‘wandelen’ op zich wat aantrekkelijker wil maken.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s