Tips and tricks 38: Halbinsel Au

Vandaag geen ‘ver weg’ wandeling maar een ontzettend mooi plaatsje op een goeie 10 minuten hier vandaan.  Na meer dan 1 jaar in Zürich was ik hier nog steeds niet geraakt. 

Gust ging er vorig schooljaar als afsluiter voor de grote vakantie op ‘Schulreise’ met de klas en Pieter was er tijdens een fietstochtje al eens terecht gekomen.

Au is een dorp in de gemeente Wädenswil in het district Horgen in het kanton Zürich in Zwitserland. Au werd voor het eerst genoemd in het jaar 1130 als «Naglikon» en in 1316 als «Owe» en behoort politiek gezien tot het stedelijk gebied van de zuidoostelijke stad Wädenswil aan het meer van Zürich. Wikipedia

Even verduidelijken, Au is dus een ‘Halbinsel’ of half eiland omdat het toch nog verbonden is aan het vaste land langs de Zürichsee.  Het eiland ligt dus als een soort inham, of beter uitham, in de Zürichsee.  Eigenlijk voelt het alsof je bijna in of over het water loopt. Vanuit Thalwil hoef je maar 2 dorpen verder te rijden langs de Zürichsee om het eiland te bereiken.

Ik zou deze uitstap nu niet meteen aanraden als je maar een beperkte tijd in de omgeving doorbrengt maar als avondwandeling of zondagnamiddag wandeling is deze trip zeker geschikt. 

Je kan van op het eiland ook de ferryboot nemen (of uitstappen op het eiland tijdens een boottocht) maar alleen tijdens het zomerseizoen maakt de boot daar een stopje.

Er is een hotel/restaurant op de heuvelrug, een wijnboerderij, een kasteel met kasteelpark,…  Je kan er een ideale rondwandeling maken van een uurtje ongeveer.  Wij parkeerden onze wagen op een grote parking iets verder langs de Seestrasse in Wädenswill, staken de voetgangersbrug over en wandelden langs het water een stukje terug tot Au.  Dat maakte dat we alles samen een tweetal uurtjes stapten.  Ideaal op deze zonnige maar koude zaterdagnamiddag.

En opnieuw… we will be back one day.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s