Tips and tricks 39: Winterwandeling Panorama Höhenweg Pizol

Vandaag voorspelden de lokale weerberichten volle zon maar vriestemperaturen tot -12 graden.

Goed ingepakt vertrokken we vanmorgen na een superlief valentijnsontbijtje gemaakt door hubbymans (die ondanks zijn onnatuurlijke vroege natuur voor dag en dauw uit bed sprong).

We reden naar de Loisstrasse 50 in Bad Ragaz waar de gondelbaan zich bevindt. Op een ruime parking (met 4 plaatsen voor elektrische wagens) konden we de auto achterlaten. We namen een kabelliftje van Matells naar Prodkopf op 1633 meter hoogte. Daar stapten we over op zetelliftjes naar Laufböden (2226 m) van waar de wandeling ook start.

De wandeling vandaag was 4 km lang en heeft een beetje de vorm van een lolly. Een rondje met een stokje aan. Eigenlijk is het een panorama rondweg en het stokje van de lolly is een klein stukje naar de Pizolhütte (2227 m) waar je niet alleen van het mooie uitzicht kan genieten maar ook je innerlijke zelve kan verwarmen met een warme chocolademelk of een braadworst (momenteel coronaproof take away uiteraard). Hieronder kan je de wandeling op kaart bekijken.

Door de toch wel grote hoogte en het stralende mooie weer vandaag was het uitzicht adembenemend. Je steekt precies wat boven de wereld uit en de witte, besneeuwde toppen zijn betoverend.

Vanaf Laufböden is de wandeling goed aangeduid met de gekende roze winterwandelbordjes.

En om toch nog een beetje melig (en toepasselijk) af te sluiten, een kleine boodschap voor hubbymans:

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s