Tips and tricks 49: Adelboden (vervolg weekend Kandersteg)

Kabellift naar Tschentenalp

Vanmorgen werden we wakker in complete stilte omgeven door zonovergoten bergen in hotel Ermitage in Kandersteg (waar we de wagen trouwens gratis konden laden = pluspunt). Het ‘speciale’ moederdagontbijt bleek eerder Zwitsers overdreven maar we kunnen niet klagen: vers brood, croissants, Zwitserse Butterzopf, eitjes en spek, verschillende soorten yoghurt, kaas en ander beleg, enkele soortjes confituur, vruchtensappen en een goeie koffiemachine. Perfect voor mij om de dag te starten.

Na het ontbijt pakten we in en checkten we uit. Aangezien we de geplande Oeschinensee de dag ervoor al konden bezichtigen, moesten we nog op zoek naar een nieuwe trip. Adelboden ligt in de buurt en ooit zag ik ergens een blog of website over de ‘Giant swing‘ daar. We ontdekten een tijdje geleden een andere Giant swing in Locarno maar degene in Adelboden leek me echt wawie! Toch kon ik er in het hotel niet veel over terugvinden (lang leve een laptop om trips voor te bereiden). We besloten naar Adelboden te rijden (30 minuten van Kandersteg) en daar even te bekijken wat we konden doen. Adelboden is eigenlijk de vallei naast de vallei van Kandersteg maar je moet eerst naar Fruttigen rijden om van vallei te kunnen wisselen. 🤔

Nog niet alle kabelliftjes zijn geopend vonden we op het internet dus zouden we onze ogen wat openhouden tot we een werkend gondeltje of liftje zouden spotten. En jipie, zo blij als 4 kleine kindjes waren wij toen de Tschentenalplift open bleek. We parkeerden ons op een openbare parking in Adelboden en namen het liftje naar boven. Onderweg vielen de mondjes opnieuw open.

En dit gaan jullie nooit geloven. Bijna boven zag ik opeens de Giant Swing verschijnen. In mijn ooghoeken eerlijk waar traantjes van geluk. Totaal onverwacht en onvoorbereid. Zalig!!! Het was er ook helemaal niet druk waardoor we ons picknickdeken konden openplooien naast de swing en konden genieten van zon, veeeel bergen en deze unieke schommel. Happiness!!!

Mijn dag was geslaagd en om af te sluiten genoten we nog even na op het terras van de plaatselijke berghut bij een pintje en een typische Flammkuchen. Eentje om te delen want op het picknickdeken hadden we al gesmuld van de zelf meegebrachte sandwiches en onze eigen pot choco 😉

Dat het weer een zalig weekend was, moet ik jullie niet vertellen waarschijnlijk? Morgen back to normal. School, Google en de was wachten. Ohja, volgende week Hemelvaart. Hmmm, sounds like planning 😀

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s