Tips and tricks 52: Maestrani’s Chocolarium – Sankt Gallen

Jullie weten al dat ik vaak de mosterd bij Abraham haal. Niet elke uitstap die wij maken heb ik helemaal zelf gevonden maar door het volgen van blogs, instapagina’s en andere sociale media selecteer ik wat haalbaar of tof zou zijn voor ons gezin. En zo kwam ik deze week (gelukkig voor Pieter) niet bij de mosterdfabriek maar bij Maestrani’s Chocolarium terecht.

We bezochten eerder Maison Cailler in Broc nabij Gruyère en Home of Chocolate Lindt in Kilchberg (10 minuten van onze woonplaats). Als ik tot hiertoe een soort puntenlijst moet geven aan de verschillende chocolademusea dan staat voor ons gezin op nr. 1 Maestrani’s Chocolarium, nr. 2 Maison Cailler en nr. 3 Lindt. Ik denk dan vooral aan de interactiviteit en het fun gedeelte voor kinderen. De chocolade vergelijken is moeilijker. Sowieso blijf ik fan van de Belgische chocolade maar sssst, niet verklappen aan de Zwitsers. Het ligt gevoelig.

Maestrani’s Chocolarium doet je echt wel wat denken aan Willy Wonka’s chocoladefabriek. Veel kleur, verbeelding, leuke muziekjes en allerlei voorwerpen waar kinderen aan kunnen draaien of waarop ze kunnen duwen. De inleiding in het hele verhaal gebeurt via een filmpje. Je gaat een mini cinemazaal binnen waar je mag plaatsnemen op zeteltjes die lijken op stukjes chocolade. Het filmpje is Duits gesproken met Engelse ondertitels.

Na de film word je meegesleurd in het verhaal dat het hele concept van Maestrani wil uitstralen. ‘Hoe komt geluk in Maestrani’s chocolade?’

Ik ga niet alles verklappen want dan zou het bezoekje natuurlijk niet meer zo spannend en vol verrassingen zijn. Ik zou zeggen, ga er heen en laat je helemaal meeslepen in het ‘chocoladegeluksverhaal’. Ohja, en vergeet vooral niet te proeven, mogelijkheden genoeg.

Nog even praktisch: Maestrani’s Chocolarium vind je in Flawil (Toggenburgerstrasse 41
9230 Flawil). Vanuit Thalwil een klein uurtje rijden. Voor een gezinsticket (2 volwassenen en maximum 3 kinderen) betaalden wij CHF 34. Wie wat meer info wil rond openingstijden en andere kan hier een kijkje nemen. Nog een belangrijke noot: tijdens het weekend werken de lijnen in de fabriek niet. Je kan de fabriek vanachter een glazen wand bekijken maar je ziet geen arbeiders aan het werk. Tijdens weekdagen kan dat wel.

Wij spendeerden een kleine 2 uur in het chocolademuseum en de shop achteraf. Een dagvullend programma is het dus niet. Omdat we in de buurt van Sankt Gallen waren en deze hoofdstad van het gelijknamige kanton nog niet hadden bezocht, reden we nog een 20-tal minuutjes door. Sankt Gallen heeft een heel gezellig oud dorpscentrum waar wij nog even de beentjes strekten na onze chocoladeoverload 😉

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Eén opmerking over 'Tips and tricks 52: Maestrani’s Chocolarium – Sankt Gallen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s