De bevrijding

Ik was er niet bij in 1944 toen er een einde kwam aan de Duitse bezetting maar toch voel ik me momenteel één of ander Vlaams moederke wiens hartje een vreugdesprongetje maakte toen uit de grote parlofoons te horen was: ‘België bevrijd, de Duitsers zijn weg…’

Vanmorgen kregen we te horen dat België een groot deel van Zwitserland als ‘oranje’ heeft gemarkeerd. Concreet wil dit zeggen dat wij vanuit Zwitserland terug naar België kunnen zonder testen of quarantaine in België. Mannekes, jullie kunnen niet geloven wat een gevoel dit teweeg brengt. 2x gevaccineerd + 14 dagen wachttijd zou ook verlossing of bevrijding brengen maar dat is nog even aftellen.

We zijn er natuurlijk nog niet, net zoals de Belgen in 44 waarschijnlijk nog niet meteen uit de miserie verlost waren na het vertrek van ‘den Duits’. Zwitserland plaatst België nog steeds op zijn rode lijst en dat wil, zonder volledige vaccinatie, zeggen dat we wel nog steeds 10 dagen in quarantaine moeten bij terugkeer uit België. En nee, zomaar over de grens rijden zonder controle is niet evident. Je rijdt namelijk van een EU land naar een non EU land en dus is de controle veel frequenter. Daarnaast lopen de boetes in Zwitserland op tot CHF10 000 per persoon. Nope, dat heb ik er niet voor over hoor als Vlaams moederke.

Maar lieve Belgjes, jullie zijn goed bezig meen ik te lezen in meerdere kranten en nieuwsberichten. Dus volhouden hé daar. En misschien is Zwitserland België nu ook wel goed gezind na ‘den schonen move’ van België naar Zwitserland toe. Komaan, bevrijdingsoperatie ten top alstublieft want dit Vlaams moederke is de sociale isolatie en het ‘gevangen’ gevoel meer dan beu.

We gaan er zoals deze soldaten vanavond dan maar een pintje op moeten drinken zeker? Gaan we voor een Stella (B) of een Feldschlossen (CH)?

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s