Tips and tricks 53: Boottocht op de Walensee

Nu reizen stilletjes aan terug binnen het bereik ligt en vele gezinnen terug aan het dromen en plannen gaan, wil ik jullie deze tips and tricks nog meegeven.

Geen wandeling of chocolade-overload vandaag maar een zalig boottochtje op de Walensee. De Walensee bereik je op een goed halfuurtje vanuit Thalwil. Wij rijden naar Weesen en parkeren ons op parking ‘Speerplatz’ met mogelijkheid tot het laden van elektrische wagens. Vanaf die parking wandel je nog een kleine 10 minuutjes naar het haventje van Weesen.

Weesen zelf is heel charmant en de Walensee is een diepblauw meer omgeven door imposante bergen. Aan het haventje vind je Bootsvermietung Weesen waar je naast pedalo’s met en zonder glijbaantje ook roeiboten en motorboten met en zonder vaarbewijs kan huren voor 1 uur, 2 uur, een halve dag of een hele dag. Je reserveert best telefonisch en dat minstens 2 dagen vooraf. Ikzelf belde vrijdagavond en kon op zondag nog een boot huren voor een halve dag. Maar het is natuurlijk nog geen topseizoen.

Aangezien niemand in ons gezin (tot hier toe) een vaarbewijs heeft, kozen we voor de motorboot zonder Führerschein. En eigenlijk was dat heel erg ok. We kregen een mooie boot met plaats voor 2 bestuurders en daarnaast minstens nog 4 personen op de zitbanken rond een tafeltje. Het tafeltje is wel handig want ik had een aperitiefje en een koude pastasalade voorzien.

Ook al is besturen pas toegelaten vanaf 18 jaar, toch vonden Gust en Julia het fijn om het roer ook even te kunnen overnemen. Voor mij was zalig genieten van het zonnetje meer dan voldoende.

We vaarden tot voorbij het autovrije dorpje Quinten waar we picknickten op de boot zelf. Julia nam na het eten een frisse duik in het water. Daarna vaarden we terug richting Weesen. Bij het terugkeren kregen we golven en wind waardoor we als echte zeemannen (-en vrouwen) op de golven bonkten en de deugddoende spetters van het water op ons gezicht voelden.

Het was superfijn en we hebben er alle 4 ongelooflijk van genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. En als je bedenkt hoeveel onderhoud een eigen boot bv heeft, kan je beter enkele keren per jaar deze boot huren en zonder zorgen genieten.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

2 gedachten over “Tips and tricks 53: Boottocht op de Walensee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s