Tips and tricks 56: Hoch Ybrig panorama hike

Begin juli, ondertussen al een goeie week vakantie in België. Hier nog niet, nog eventjes volhouden en de laatste schooldagen afwerken. Deze staan gevuld met schoolreizen (Gust mag volgende week zelfs nog een dag of 2 naar Ticino), afscheidsfeestjes en recepties, interscolaire voetbalmatchen, een diploma-uitreiking,… en ga zo maar verder.

Maar binnen precies 1 week mogen we hier in kanton Zürich ook de grote vakantie of ‘Sommerferien’ inluiden. En dat staat gelijk met socializen, socializen en…socializen. Iets wat we het voorbije anderhalf jaar toch wel wat gemist hebben en corona heeft het ons op dat vlak zeker niet gemakkelijk gemaakt. Maar waar we eigenlijk het meest naar uitkijken is het delen van onze ervaringen en ons leven hier. En binnenkort is het dan zover. Dus hoog tijd voor mij om een laatste keer voor de zomervakantie op prospectie te gaan en nog een mooi plekje in Zwitserland te spotten.

Vandaag waren we opnieuw in de buurt van Sattel-Hohstuckli en Sattelegg maar ook al bevind je je in dezelfde streek toch zijn het 3 totaal verschillende wandelingen en ervaringen. Vandaag een eerder korte wandeling met toch wel heel mooie highlights.

Je rijdt met de wagen naar de Waagtalstrasse 126 in Unteriberg. Vanuit Thalwil zo’n 45 minuutjes rijden. Je kan er parkeren op de zeer grote en gratis parking. Aan de kassa koop je best een dagkaart of Tageskarte waarmee je alle kabel- en zetelliftjes op deze helling kan nemen. Een dagkaart kost CHF28 per persoon, kinderen tot 15 jaar rijden sowieso gratis mee en voor de hondenliefhebbers onder ons betaal je CHF5 per hond.

Op het kaartje hierboven krijg je een heel duidelijk zicht van de wandeling. Je start in Weglosen op 1035m waar je je wagen parkeerde. Van daaruit neem je de grote kabellift naar Seebli op 1465m hoogte. Deze kabellift vertrekt telkens op het uur en het halfuur. In Seebli aangekomen liepen we meteen door naar de zetelliftjes om te genieten van het uitzicht richting Sternen. In Sternen start de panaromawandeling waarbij je ongeveer een uurtje stapt richting Spirstock. Tijdens de wandeling klim en daal je een klein beetje. Alleen op het laatste, net voor je Spirstock bereikt maak je nog een klim langs een trappenwand. Beetje pittig maar dan heb je ook wel het doel van de dag bereikt.

De trappen naar Spirstock

Maar voor ik verder vertel wil ik jullie er nog even op wijzen dat je in Sternen (voor je de wandeling begint) je eigen grenzen kan verleggen. Daar bevindt zich namelijk de langste ‘Seilrutsche’ van Europa. Met een topsnelheid van 110 km/u kan je naar beneden glijden tot in Seebli waar je dan met je dagkaart terug de zetellift naar Sternen kan nemen. Zo’n ritje kost veel (CHF70 voor een volwassene en CHF50 voor kinderen vanaf 9 jaar) maar je weet nooit dat onze nonkel Dries of tante Fifi deze zomer eens helemaal zot willen doen.

De ‘Seilrutsche’ is trouwens opgesplitst in 2 delen. Het eerste deel gaat steil naar beneden maar daar zit/hang je gewoon recht. Het tweede gaat iets minder steil maar daar krijg je de kans om omgekeerd naar beneden te bengelen (zie foto’s hierboven). Voor alle duidelijkheid, wij hebben dit niet uitgeprobeerd 😉

Maar de wandeling dus. Je loopt eigenlijk op een bergkam waardoor je langs beide zijden mooie zichten hebt. Links kijk je over het prachtige Muotathal met in de verte de besneeuwde bergen en rechts kijk je op de groene heuvels en bergen rond Einsiedeln en de Sihlsee. Halverweg de wandeling zie je Lake Lucerne of het Vierwaldstedenmeer ook opduiken.

Wanneer je Spirstock hebt bereikt, kan je aan de self-service gelegendheid verpozen bij een lekker drankje op het terras. Nadien neem je de zetellift vanuit Spirstock terug richting Seebli. Van aan het eindstation van die zetellift wandel je nog een kwartiertje rond een meertje terug naar het station van de kabellift die je weer tot in Weglosen brengt.

Zicht op het meertje aan Seebli

Deze wandeling kan je op een halve dag maken aangezien je eigenlijk maar een 4-tal kilometer in totaal wandelt (de zetelliften nemen ook wel wat tijd in beslag maar zijn superleuk om te genieten van het uitzicht). Als tip wil ik graag nog meegeven dat je op terugweg eventueel nog een stopje kan maken in Einsiedeln en een bezoekje kan brengen aan het prachtige klooster en de kloostertuinen daar. Have fun!

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s