Tips and tricks 58: Braunwald – Zwerg Bartli Erlebnisweg

De ‘grote vakantie’ zit er vanavond officieel op. Morgen start Gust hier het eerste middelbaar en gaat Julia reeds naar de 5de klas. De boekentassen staan klaar en de outfit werd zorgvuldig uitgekozen.

Voor we terug in de routine en structuur van het schoolse leven vervallen, doken we nog vlug even ‘onze’ bergen in. Nog wat energie en gezonde lucht opsnuiven EN nog even helemaal niet aan school denken.

Vandaag reden we iets meer dan een uurtje vanuit Thalwil richting Braunwald. Braunwald bevindt zich in het Glarusgebergte waar oa. ook de Klöntalersee en Obersee zich situeren. We gaan er graag en het is relatief dichtbij vanuit Thalwil.

We reden naar de Stachelbergstrasse 2, 8783 Glarus Süd waar we de wagen konden parkeren. Elektrische wagens kunnen er laden (Tesla Destination Chargers zelfs!) en wij betaalden CHF3 om een halve dag te parkeren. Om het halfuur vertrekt de tandwieltrein naar het autovrije dorpje Braunwalden. Om xx:55 en xx:25 vertrekt het treintje stipt naar boven.

Wij besloten de Zwerg-Bartli Erlebnisweg te volgen vandaag. Opgelet! Je denkt hierbij meteen aan een ‘kinderwandeling’ maar de volledige wandeling bedraagt 3,5 uur en er wordt toch wel lichtjes gestegen. Wij deden maar een stukje van de wandeling: Braunwald – Tiidis Hüsli (een kabouterhuisje) – Wasserspielplatz – Zauberwald – Zwergenturm – Braunwald.

Bij Tiidis Hüsli en de Wasserspielplatz (die trouwens dicht bij elkaar liggen) kunnen de kinderen spelen en is er mogelijkheid om een vuurtje aan te steken en worstjes te bakken.

In het Zauberwald wandel je door het bos. En op het einde van dat Zauberwald kunnen de kinderen nog een keertje spelen bij de Zwergenturm.

Een ideale wandeling met kinderen maar zelfs wie zonder (kleine) kinderen op stap is, zal deze wandeling absoluut kunnen waarderen. Het is er enorm rustig en het uitzicht is prachtig.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

2 gedachten over “Tips and tricks 58: Braunwald – Zwerg Bartli Erlebnisweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s