Tips and tricks 59: Raten – Gottschalkenberg – Raten

3 keer zijn we al eerder in Raten geweest met min of meer het plan om de (winter)wandeling naar Gottschalkenberg te ondernemen maar nog nooit was onze missie helemaal geslaagd.

De eerste keer toen we in Raten kwamen, gingen we er sleeën. Toen zagen we dat er een leuke rondweg was naar Gottschalkenberg maar kregen we het jong geweld na al dat roetsjen en glijden niet meer zo ver om nog een wandeling te maken. De tweede keer was slechts een paar dagen later op Kerstdag zelf. Het sneeuwde toen echt pakken uit de hemel met vlokken zo groot als pingpong balletjes. We begonnen met volle moed aan de wandeling maar geraakten opnieuw niet veel verder dan 1/3 van de wandeling. Na het sleeën kregen de kinderteentjes zo ontzettend koud dat we zelfs de rescue warmtezakjes moesten gebruiken onderweg naar huis. En de derde keer dat we in Raten waren, was ergens dit voorjaar na een rolschaatswandeling rond de Aegerisee. We kwamen dan op terugweg voorbij Raten en liepen nog snel even de heuvel op om te genieten van de mooie zichten maar opnieuw was na een reeds eerder gemaakte wandeling die dag, de moed om verder te stappen helemaal verdwenen.

Vandaag was het weer ideaal en hadden we zin in een zondagse, niet al te zware wandeling met een frisse pint ergens op een mooi uitkijkplekje. Raten is een halfuurtje rijden vanuit Thalwil en nabij restaurant Raten vind je voldoende parkeerplaats. Betalen moet je enkel op zaterdag, zondag en feestdagen.

Nadat je de straat oversteekt, kan je meteen beginnen aan de wandeling en zal je ook vrij snel kunnen genieten van het groene landschap (tenzij je dit dus als winterwandeling doet in de sneeuw zoals wij eerder deden uiteraard) en de prachtige vergezichten. Je volgt de gele bordjes tot in Gottschalkenberg waar je bij het café/restaurant iets kan eten of drinken. Achter het restaurant ligt een heel leuk klimparcours en een activiteitenparcours verstopt in het bos. Ideaal om de kindertjes ook nog even uit te laten 😉

Bündnerfleisch-Teller
mit Käse, reichhaltig garniert

Vanuit Gottschalkenberg volg je de bordjes richten Chlausenchappeli en daarna Raten tot je terug aan de parking komt.

Raten – Gottschalkenberg – Raten

De wandeling is slechts 4,5 kilomter lang waarbij je 133 meter stijgt en ook weer daalt. De paadjes zijn heel erg goed te bewandelen waardoor deze wandeling dan ook ideaal is voor zeer jong (kinderwagen) en minder jong 🙂 Ideaal voor de expats onder ons die de grootouders op bezoek een mooie namiddag willen bezorgen. Op het kaartje hierboven zie je ‘Bellevue’. Je kan dus een stukje doorlopen naar een mooi uitzichtplatform maar dat is optioneel.

Bellevue

Absoluut een tip om dichtbij een fijne (zondagse) wandeling te maken.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Eén opmerking over 'Tips and tricks 59: Raten – Gottschalkenberg – Raten'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s