Tips and tricks 60: Alpine Flora trail Flumserberg

We waren al 3x in en rond Flumserberg maar nog nooit zonder sneeuw. De eerste keer toen we in het gebied kwamen, woonden we nog maar 3 weken in Zwitserland. We gingen toen op zoek naar een skigebied in de buurt van Zürich en kwamen via social mediabronnen in Flumserberg terecht. Gust en Julia volgden er een uurtje skiles. De week daarop hebben we dat nog 1 keer kunnen herhalen (begin februari) maar toen kwam aan vele mooie liedjes een einde door het welgekende corona beestje. Vorige winter kwamen we nogmaals in het gebied maar dan maakten we een heerlijke winterwandeling in de dikke laag sneeuw.

Vandaag reden we opnieuw naar Unterterzen (waar we de wagen parkeren). Je kan ook doorrijden naar Tannenboden waardoor je de kostprijs van de eerste kabellift uitspaart. Ideaal voor bezoekers of mensen die geen Swiss halfcard (halve prijs) of Junior card (gratis voor kinderen) hebben.

Op het kaartje hierboven krijg je een beter zicht van de mogelijke vertrekpunten.

A: Je parkeert de wagen in Unterterzen (425m) en neemt de kabellift naar Tannenboden 1400m) en van Tannenboden de kabellift naar Maschgenkamm (2020m).

B: Je rijdt met de wagen op een ietwat kronkelweg naar Tannenboden (1400m) en neemt de kabellift naar Maschgenkamm (2020m). Je spaart hiermee de prijs van de eerste kabellift uit.

De wandeling zelf is er eentje (zoals mijn Zwitserse bron het beschrijft) voor hoogzwangeren tot oma’tjes van 82 jaar. Zelf verder in te vullen natuurlijk… De wandeling is maar een goeie 2 km lang en er zijn amper hoogte- of laagteverschillen. Deze wandeling is dus ideaal wanneer je ‘visitors’, die moeilijker te been zijn, wil meenemen naar de echte bergen op een ideale afstand van Zürich. En op de koop toe nog betaalbaar ook. Dus het echte Zwitserland gevoel voor iedereen.

Zelf hebben we genoten van de korte rondwandeling die boven aan de kabellift in Maschgenkamm al start met een waterspeelplaats voor de kinderen. Daar alleen al bleven we meer dan een halfuur. Tijdens de wandeling zelf namen we echt onze tijd en genoten we van de mooie uitzichten en de alpenbloemen onderweg. De bloemen zijn het thema van de wandeling, al is eind september misschien al vrij laat om de mooiste alpenbloemen te kunnen aanschouwen. Nu, voor ons niet zo erg aangezien wij meer gingen voor het berggevoel dan de bloemen zelf.

Onderweg zijn er voldoende bankjes om 82-jarige oma’s eventueel te laten uitrusten al zagen we ook een kersvers moederken haar baby voeden en waren er 2 senior dames gezellig aan het bijkletsen met een view om U tegen te zeggen. Wij zelf gebruikten zo’n bankje om onze meegebrachte picknick te verorberen.

We namen echt onze tijd om vooral te bewonderen en verwonderen. Je wandelt eigenlijk een toertje rond de Zigerberg (2074m) en komt in een rondje terug aan de kabellift in Maschgenkamm. Daar bevindt zich boven de kabelliften een groot terras waar je iets kan drinken of eten. Wij genoten er van een heerlijk koffietje terwijl de kinderen de gratis attractie van de dag uitprobeerden. Nog nooit eerder gezien, maar de fake pony’s leverden niet alleen prachtige plaatjes maar ook heel erg blije gezichtjes op.

Voor wie op zoek is naar een heel erg easy wandeling met op en top berggevoel kan ik deze wandeling ten zeerste aanraden.

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s