Tips and tricks 62: Elm “Giant Forest” Theme Trail

Verhuizen naar een nieuw land, een nieuw ‘sociaal’ leven starten, uitstapjes met leuke activiteiten voor kinderen vinden… het werd ons door het grote coronabeest een lange tijd niet makkelijk gemaakt. Maar stilletjes aan is veel opnieuw mogelijk en zien we onze horizonten langs alle kanten verruimen.

En zo komt het dat we vandaag in gezelschap van nog 3 andere heel fijne Vlaamse gezinnen op stap konden naar Elm. Daar wandelden we de ‘Giant Forest/Riesenwald’ theme trail. Een wandeling met heel wat leuke tussenstopjes voor kinderen. En zeg nu zelf, in compagnie is het voor kinderen altijd dubbel zo fijn en zijn de wandelingen de helft zo lastig.

De Giant Forest trail vertelt over reus Martin en is 2,6 km lang. Onderweg zijn er 17 haltes met leuke activiteiten voor de kinderen. Van een reuzehangmat, een ondersteboven huis, een mega xylofoon tot een waterspeelparcours. De kindjes hebben we niet gehoord of gezien, de oud(ert)jes daarentegen hoorde je van ver voorbij komen. Er is amper een hoogteverschil van 60 meter tijdens deze wandeling dus zeker en vast haalbaar voor jong en oud.

De wandeling start op de gratis parking nabij de kabellift. In de GPS geef je als adres Obmoos Elm in. De kabellift neemt je mee van Elm (977m) naar Ämpächli (1485m) waar je al snel de start van de wandeling kan vinden a.d.h.v. de wegwijzers. Aan de kabellift vind je restaurant Ämpächli waar je uiteraard voor of na de trail iets kan eten of drinken maar waar ook allerlei leuke activiteiten voor de kinderen te vinden zijn: een reuzeschommel, een klimtoren, trampolines, ponyritjes en de start van de ‘Monsterrollers’ waar ik jullie straks meer over vertel.

Wij zijn meteen vertrokken voor de wandeling en vonden onderweg verschillende ‘Feuerplatzen’ om lekker Zwitsers te grillen. Voordeel is dat er bij elke ‘Feuerplatz’ ook leuke speeltoestellen voor de kinderen zijn waardoor de kinderen niet ongeduldig op hun worstje hoeven te wachten. Wij zijn gestopt bij een reuzepicknick tafel nabij de superleuke ‘katrol’. Fun voor de kids, apertitieftijd voor de ouders. Bij de vuurplaatsen is ook voldoende hout aanwezig dus je hoeft zeker niet te sprokkelen of je blokken zelf mee te sjouwen.

Na het gezellige middagmaal waarbij tips voor het bakken van worsten naar de beste Zwitserse tradities werden uitgewisseld, zetten we het 2de deel van de wandeling verder.

De wandeling eindigt aan restaurant Ämpächli waar het jonge geweld zich uitleefde op de grote trampolines en de ouders in het zonnetje nagenoten bij een heerlijke koffie.

Maar daarmee was de dag nog niet ten einde, absoluut niet. Die lieve kindertjes keken al de hele tijd uit naar de apotheose van de dag. Het ritje met de ‘Monsterroller’. Met een soort step met dikke banden kan je de weg van Ämpächli naar Elm terug naar beneden verder zetten (uiteraard is terugkeren met de kabellift ook een optie voor wie de Monsterrollers liever aan anderen over laat). Daarnaast zijn er ook ‘Mountaincarts’ waarmee je naar beneden kan glijden. De rollers zijn vanaf 9 jaar en de carts vanaf 12 jaar. Kleine kinderen kunnen tussen de benen van een ouder mee naar beneden rollen. Ik weet dat Julia niet zo’n daredevil is en eerlijk, ik hou het liever ook rustig. Toch waren we beide benieuwd om zo’n ritje uit te proberen. Wij besloten dat de groep kon doorgaan en dat wij op een rustig tempo naar beneden zouden gaan. En ondertussen konden wij ook nog genieten van het prachtige zicht onderweg. De voorbije week viel de eerste, verse sneeuw in de bergen en dat is ons helemaal niet ontgaan.

Beneden breng je de scooters terug naar de kabellift waarmee ze terug omhoog worden gehesen.

Een zeer mooie dag, onder de stralende zon, met heel fijne mensen in een prachtig decor. Dat vraagt eigenlijk niks meer. En zoals jullie wellicht zelf weten: blije kindertjes, blije ouders… Dus kort samengevat: een topdagje dat naar meer smaakt!

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s