Tips and tricks 77: Zugersee Uferweg

Einde juni, in België tellen ze de laatste punten, worden nog wat uitstapjes georganiseerd en staan talloze afscheidsfeestjes op de planning. Hier in kanton Zürich is dat nog niet het geval en heerst er nog wat toetsenstress (bij de één al wat meer dan bij de ander). Gust en Julia hebben nog school tot half juli. Nog heel eventjes op de tanden bijten dus.

Verre of spectaculaire uitstapjes zijn het dus niet geworden dit weekend. Alhoewel, er stond nog een laat verjaardagsfeestje voor Julia in de agenda geprikt. Een dagje Technorama met 3 vriendinnetjes was haar wens. En of papa misschien kon meegaan? Dus ging Pieter op zaterdag met 4 elfjarige dametjes op stap naar de wereld vol wetenschap. Al werd er door de warme temperaturen vooral geëxperimenteerd met water (veeeeeel water) in het buitengedeelte van het museum. Het was heel plezant en ons dametje genoot. Er werd heel veel gelachen en gegiecheld en zeker niet alleen met Pieter zijn ‘fantastisch’ Duits;-)

Maar vandaag dus big business en studeren geblazen. Algebra, Engels en ‘Schmetterlingen’ passeerden de revue. Tot we in de late namiddag toch nog goesting hadden om de beentjes even te strekken en wat verfrissing op te zoeken bij deze warme temperaturen. Ik dacht dat het wel een fijn idee kon zijn om een wandeling langs de oevers van een meer te maken. Deze keer niet de Zurichsee maar de Zugersee.

Zug is een kanton hier dichtbij. Op een halfuurtje staan we met de wagen (of de trein) in Zug. Zug is kleiner dan Zürich maar best heel charmant. En het prachtige zicht op de Rigi en Pilatus bergen is dan ook fantastisch.

Wij begonnen onze bewegwijzerde wandeling aan de haven van Zug. Van daaruit volg je de bordjes 858 ‘Zugersee Uferweg’. Als je nooit eerder in Zug was kan ik de wandeling langs het water richting de Altstadt zeker ook aanraden. Maar nu gingen we dus richting Cham van aan de haven.

Het eerste stuk is een beetje ‘gewoontjes want je loopt naast de spoorweg en je kan het meer niet zien omdat er huizen of badi’s tussen de weg en het meer gebouwd zijn. Na een tijdje loop je wel langs het water en ook een heel stuk door een natuurreservaat. En of we natuur gezien hebben…we kwamen zelfs een naaktstrandje tegen 🙂

Het was vandaag net iets te warm om ten volle te kunnen genieten van deze 6km lange wandeling met een hoogteverschil van max 40 meter. Ik kan me voorstellen dat het bij enkele graden minder net wat aangenamer zou geweest zijn.

Maar de inzet werd beloond. De wandeling eindigt in het romantische Vilette park in Cham. Een zeer mooi park met restaurant Villa Vilette in het midden van het park. Kort na villa Vilette sprong onze kroost in het frisse Zugermeer. Heerlijk!

Ik had gehoopt om van aan het Vilettepark te kunnen terugkeren met de boot richting Zug maar dat was ’s avonds niet meer mogelijk. Maar gelukkig ligt het station van Cham op het einde van het park en stonden wij 7 min. later terug in Zug.

Geen spectaculaire wandeling deze maar voor ons geclassificeerd in de categorie ‘fijne zondagnamiddag wandeling ‘. En ik blijf erbij, sowieso is Zug heel mooi en is flaneren langs de haven van Zug al top.

Je kan de wandeling trouwens ook omgekeerd maken, mocht je daar meer zin in hebben…

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s