Tips and tricks 84: Caumasee

Ondertussen wonen we iets meer dan 3 jaar in Zwitserland en hebben we de hotspots op +/- anderhalf uur van Zürich zo ongeveer wel gevonden. Tegenwoordig iets minder blogposts dus aangezien we nu vaker eens teruggaan naar eerder bezochte geliefde plekjes.

Maar vandaag mocht ik nog eens een stipje aanduiden op onze Zwitserse landkaart. We ontdekten de Caumasee in de omgeving van Flims-Laax in het kanton Graubünden.

De parking, parking Waldhaus, niet te verwarren met *****hotel Waldhaus waar ik manlief naartoe stuurde en gemopper kreeg als: ‘Ik ga nu echt niet parkeren op de parking van een 5 sterrenhotel hoor.’ Misschien helpt het als je het volgende adres ingeeft: Rudi Dadens 3, 7018 Flims. Flims is vanaf Thalwil trouwens ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden en het dorp zelf is zeker ook een bezoekje waard (kan gerust in combinatie met een wandeling naar de Caumasee).

Vanaf de parking kan je op verschillende manieren meteen aan de afdaling richting de Caumasee, een prachtig felblauw meer, beginnen. Je hebt het rolstoel- en kinderwagen toegankelijke pad, (een wandelpad met een rood/roze ondergrond) dat leidt naar het kabelliftje, dat je op de meest eenvoudige wijze richting de Caumasee brengt. Let op, het liftje is enkel open vanaf 7 april 2023 tussen 10 en 16 uur, het is gratis en werkt met zelfbediening.

Als je mobiel genoeg bent om de afdaling door het prachtige dennenbos zelf te maken, kan ik dat alleen maar aanraden. Je wandelt een 20-tal minuten bergafwaarts, verder langs het rood/roze pad, tot je de ingangspoort van de Caumasee bereikt.

Wanneer je sowieso wat avontuurlijker bent aangelegd, volg je niet het rood/roze pad maar de andere wegwijzer richting ‘Caumasee’. Dan loop je echt op een bospad en doe je er misschien een halfuurtje over. Wij namen deze weg en vonden het heel mooi.

Natuurlijk, wij waren er in de lente (op een regenachtige dag) en van zwemmen of baden was helemaal geen sprake. Wanneer je op een heerlijke zomerdag wil gaan zonnebaden en je hebt picknick, zwemgerief en ander speelmateriaal voor de kleintjes bij, dan wandel je beter richting liftje natuurlijk. Ik kan me het sleuren met baby’s, peuters of kleuters, enkele zwaargeladen tassen en misschien nog een kinderwagen levendig voorstellen. Al lijkt dat nu wel verre geschiedenis met onze 2 tieners in huis hier. Maar: been there, done that!

Vanaf 25 mei 2023 moet je betalen om de Caumasee te kunnen betreden. Rond het meer staat een omheining (die nu gewoon geopend was) maar vanaf dan betaal je voor een volwassene CHF 19 en voor een kind CHF 9,5. Honden zijn niet toegelaten tijdens het betalende seizoen.

Tijdens ons bezoek in maart was het er vrij kalm en waren de eetgelegenheden en sommige toiletten gesloten. Dat is in de zomer natuurlijk anders.

Wij maakten de Seerundgang, dat is ongeveer 25 min. wandelen rond het prachtig blauw kleurende meer. Langs het meer zijn ook verschillende spel- en speelmogelijkheden voor de kinderen. Ik kan me voorstellen dat het er op een zomerdag heerlijk vertoeven is.

Het was heel aanlokkelijk en er waren zelfs enkele daredevils aanwezig vandaag maar met een temperatuur van 6,5° leek het water mij toch nog net iets te frisjes. Maar ooit, op een dag, wil ik zeker een plonsje wagen in het prachtig blauwe meer.

Er zijn uiteraard ook grotere wandelingen in de buurt die niet enkel richting Caumasee en terug gaan maar de Caumasee als onderdeel van de wandeling bezoeken. In de link hierboven vind je er eentje.

Have fun!

Gepubliceerd door tinyindebergen

#swisslife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s